16. maja 2016

Korošci in Avstrijci na vrhu na tretjem SloEnduru 4Fun v sezoni, prvem v gosteh pri NLP in Lukeju v Rušah.

Sobotne tretje preizkušnje serije SloEnduro 4Fun v sezoni, endura Merjasec v Rušah, se je udeležilo 62 kolesarjev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije, med njimi ena sama “merjaščica”.

Udeležence je na Pohorju močilo že na dopoldanskem treningu, nato se je zjasnilo in za dirko spet vlilo. Prvo progo, sprva še bolj suho, so na čas prevozili dvakrat, potem še enkrat drugo.

Na koncu je bil skupno najhitrejši koroški veteran Robert Kordež (Black Hole enduro team) s štirimi sekundami naskoka pred drugouvrščenim Avstrijcem Gerdom Skantom (Ride TSG), ki je bil najhitrejši v prvi etapi, tretji je bil še en Ravenčan Blaž Hölcl.

Vrstni red
Po etapah


Prireditelji, Športno društvo NLP v sodelovanju z Luka’s Bikes Luka Rakuše, so poskrbeli še za spremljevalno dogajanje v športnem parku v Rušah s pumptrackom in večernim koncertom.

Naslednja preizkušnja serije 4Fun bo Enduro Gradec 5. junija na Schöcklu pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem. Prijavljenih je že več kot 100 kolesarjev, število udeležencev pa bo omejeno na 150.

Še prej pa bo 28. in 29. na vrsti druga dirka serije SloEnduro, Enduro Cerkno.

www.sloenduro.com

Fotogalerija Aljaža Sedovška

Uvodna fotografija PizzaProductions

Sledite nam