4. aprila 2013

Na 100 straneh slovenske kolesarske revije o mtb maratonih, o skandinavski kraljici Gunn-Riti, tubeless sistemih, kofeinu, Aljaski, francoskih bike parkih, fizioterapiji, novih tehnologijah na cestnih kolesih, treningu …

Na prodajnih mestih je nova, peta (aprilsko-majska) številka slovenske kolesarske revije Bike magazin. Obsega 100 strani in stane 3,99 evra.

Teme pa so naslednje:

Novice se razprostirajo na kar devetih straneh – od domačih (zložljivi blatnik Musguard …) vse do tujih (29-palčni Enduro, nova trasa maratona Garda …).

Ker tudi gorski kolesarji kdaj pa kdaj poškilimo na cesto, bo vsekakor zelo zanimivo branje o treh tritedenskih cestnih dirkah – Pantanijevem Giru, stotem Touru in Vuelti, ki bo pisana na kožo hribolazcem.

Tehnologija gre naprej. Tokrat temeljito o razvoju cestnih koles in komponent za sodobne specialke, ki dobivajo še bolj dirkaško, lahko bi rekli že kar motociklistično podobo, saj tudi disk zavore na njih niso več redkost.

Si želite zabave in to na kolesu? Šport, ki osvaja tudi Slovenijo – bike polo. Potrebujete palico, kolo, žogico, obilico ravnotežja in potrpežljivosti ter nekaj enako mislečih. Uspeh ter zabava zagotovljena! Kolesarski polo v sliki in besedi.

Vas je kdaj zamikala kakšna maratonska preizkušnja z gorskim kolesom? O gorskokolesarskem maratonu od A do Ž. Predvsem za tiste, ki bi se tovrstne preizkušnje lotili z rekreativnega vidika. Sedem strani zanimivega branja.

Gorskokolesarski maraton pa je nekoliko drugače predstavil Primož Gulin. Intervju ter njegov pogled na ”ta dolge” bajkerske preizkušnje.

Tokratni portret legende je posvečen kraljici krosa in maratona Gunn-Riti Dahle Flesjaa, neuničljivi veteranki gorskokolesarskih dirk, večkratni evropski in svetovni prvakinji ter olimpijski zmagovalki iz Aten.

Trening je bistvenega pomena in ker ima vsakdo željo po izboljšanju svojih rezultatov, si velja prebrati članek o načrtovanju treninga.

Kofein – doping kolesarjev? Do leta 2004 še na Wadini listi prepovedanih sredstev …

Fizioterapija, kolesarske poškodbe in njihova sanacija. Vse to v intervjuju z Urbanom Komacem – bivšim gorskim kolesarjem, sedaj pa skoraj desetletje in pol uspešnim športnim maserjem …

Rubrika naredi sam: Vse o plaščih brez zračnic oziroma tubeless sistemu ter o tem kako narediti tak sistem v domači delavnici. In to brez vključevanja najdražjih obročnikov, združljivih s tubeless sistemi.

V servisni rubriki tokrat predstavitev nepogrešljivega kosa orodja – navornega ključa.

Si avanturist? Tokratni potopis je z daljne Aljaske. Osem strani fotografij in besedila bi lahko prepričalo marsikoga, da bi se s kolesom odpravil v to prostrano, samotno ter raznoliko ameriško zvezno državo.

Že načrtuješ poletni dopust? Če ga še ne, je tokratna ideja morda čisto na mestu. Francoski kolesarski parki.

V tokratno številko se je prikradla tudi kolumna! In sicer eno stran pred predzadnjo stranjo, ki je tokrat posvečena zadnjemu menjalniku.

Prijetno branje!

{gallery}130404_bikemag5{/gallery}

Sledite nam