pumpaj slovenija
5. septembra 2022

Poletje je za nami, kar ne pomeni, da na pumptrackih po Sloveniji letos ne bo več vroče. Peta postaja serije Pumpaj Slovenija bo v soboto 10. septembra v Cerkljah na Gorenjskem.

Zavod za turizem Cerklje nas bo gostil na poligonu z vozno površino 370 m2 in dolžino kroga 140 m na skoraj 1000 m2 veliki parceli, ki so ga odprli leta 2020 in je eden največjih na Gorenjskem. Zgradili so ga graditelji Alliance ASE.

pumptrack cerklje na gorenjskem
Foto Alliance ASE

Grbine … so fine!

Spored je standarden z začetkom Foksijevih kolesarskih izzivov in Foksijeve kolesarske šole od 10. ure (prijave se odprejo pol ure prej) ter treningom za dirko na pumptracku od 12. ure. Kvalifikacije se začnejo ob 14. uri, finale pa ob 16. uri, tako da bomo ob 17.30 že nared za dobrodelni del dneva – En krog za razvoj. Tokrat bomo s kroženjem na pumptracku ter skakanjem v višino zbrali sredstva za izvedbo športnega dneva za četrtošolce tamkajšnje osnovne šole.

Z mladimi kolesarji bo dan preživel ambasador in inštruktor programa Grbine so fine, BMX prvak Matej Žan, še en inštruktor Kolesarske zveze Slovenije ter seveda … lisjaček Foksi! Kot vedno je izposoja BMX koles iz flote Bičikleto brezplačna, kdor ima svoje primerno kolo (gorsko ali BMX), pa naj ga le pripelje.

pumpaj slovenija cerklje na gorenjskem

Veliko lokalne vsebine

Glavni lokalni sponzor bo trgovina A2U, v spremljevalnem sporedu, ki ga pripravljajo gostitelji, pa izstopajo predstavitve drugih pokroviteljev – bikesharing sistema Mobiln.si, centra trajnostne mobilnosti Kranj ter skirojev, BMX koles in rolk za prosti slog iz kranjske trgovine Sport Station. Nagrade bosta prispevala trgovina Sport Station spletna trgovina z oblačili za pohodništvo, tek in prosti čas Freelife.si. Ambasadorji trgovine Sport station pripravljajo atraktivno točko s skiroji, po njihovi zaslugi lahko pričakujemo tudi močno konkurenco v kategoriji open. Za animacijo otrok, ki se bodo naveličali koles in kolesc, pokrbi plesni studio Špela, za hrano in pijačo pa bodo zadolženi pri gostilni Pod Jenkovo lipo.

O prireditvi podrobneje na pumptrack.si

Dogodek na Facebooku

O seriji

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH, Alliance ASE in znamka Furam zase.

Preberi / oglej si še

Pumpaj Slovenija: Video iz Zagorja ob Savi
Pokal Pumpaj Slovenija se je vrnil v Zasavje

Sledite nam