18. julija 2015

Pod Peco na 51 km najhitrejša Rok Naglič in Natalija Anderluh, na 31 Robi Kordež in Sara Frece. Na festivalu v nedeljo tura in MTB-O.

Šesto izvedbo maratona Črna lukna je na 51 km trasi s 1830 v.m. vzponov s časom 2 uri, 32 minut in 53 sekund dobil 19-letni Slovenjegradčan Rok Naglič, član KK Ravne, ki je pred dvema letoma kot mladinec zmagal z rekordom na krajši trasi. Tokrat je postavil novega na dolgi.

Z dobrimi enajstimi minutami zaostanka mu je sledil drugouvrščeni Borut Ramšak (Ganesha team), tretji, klubski kolega Matej Pečnik, je zaostal že več kot 13 minut.

Najhitrejša ženska na daljši trasi je bila Natalija Anderluh (Bicikel.com).

Na 31 km trasi “Classic” je bil kar na enduro kolesu najhitrejši Ravenčan Robert Kordež (Black Hole enduro team) pred Matjažem Smovnikom (MTB Gortina) in še enim enduro jezdecem Nejcem Černilogarjem (KK Črn trn). Najhitrejša kolesarka je bila Sara Frece (Šentjur Power).

Skupaj se je na trase maratona podalo skoraj 200 kolesarjev, prvič skupinica tudi na novo 20 km traso Perkmandeljc, ki ni bila tekmovalne narave. Vse trase so tudi letos vodile skozi sveže Podzemlje Pece, opuščene rove rudnika Mežica.

Festival Black hole bike fest, ki ga je otvoril današnji maraton, se v nedeljo nadaljuje z vodeno turo z Mitneka (štart ob 9.30) ter tekmovanjem v MTB orientaciji, ki se ob 10. uri začne pred ravensko Gimnazijo.

Program festivala Black Hole bike fest na blackhole-bikefest.com 

Na uvodni fotografiji Rok Naglič na klasični rudniški fotografiji, tokrat v vodstvu in tako je ostalo do cilja. Foto Miha Kolar.

Back Hole maraton 2015, 51 km

Black Hole maraton 2015, 31 km

Sledite nam