24. julija 2017

Hrastnikova z naslovom v žepu, Žabjek ga lahko septembra na finalu v Leogangu le teoretično izgubi. Video, fotografije in Rudijeva izjava s Češke.

Po četrti dirki evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup v Špičaku na Češkem je Jure Žabjek (Unior Tools Team) z drugim mestom v kvalifikacijah in 5. v finalu nabral že dovolj točk, da lahko na finalu sredi septembra v Leogangu le še teoretično zapravi skupno zmago v moški članski razvrstitvi – če ves vikend ne osvoji prav nobene točke, drugouvrščeni Rastislav Baranek (Kelly Factory Team) pa dobi obe vožnji.

V še boljšem položaju je pri ženskah Monika Hrastnik (KK Črn trn), saj vodi pred Italijanko Eleonoro Farino z 230 točkami naskoka. Največji možen izkupiček vikenda pa znaša 210 točk, tako da je tekmica ne more več prehiteti.


Rudi Pintar (Sinter Brakes Team), ki je imel z najboljšim časom kvalifikacij in drugim mestom v finalu svoj najboljši (hm, pravzaprav šele drugi) vikend v seriji, pa je komentiral: “Moja finalna vožnja je bila super, z nekaj napakicami na drsečih skalah. Proga v Špičaku je zahtevna, še posebej v mokrem, saj skale zelo drsijo. Z vikendom sem zelo zadovoljen in želim si samo še več takšnih rezultatov.”


Na dirki smo pogrešali še enega Sinterjevega fanta, Marka Niemiza med mlajšimi od 17 let. Marko se je po padcu na petkovem treningu odločil, da ne nastopi na dirki.

www.ixsdownhillcup.com

Preberi še
iXS DH Špičak: Drugo mesto Rudija Pintarja!

Fotografije Rick Schubert/ixsdownhillcup.com

Sledite nam