Biznis
8. decembra 2023

Po zaprtju trgovine sredi BTC sedaj s skupnim imenom na Letališki, Luka’s Bikes z novo, Felt z novim lastnikom, nemška tovarna Ghost se zapira, Canyon raste, Mahindra podpira Hornback, Trek seli britansko skladišče, Revved na dražbi.

Elpec eBikes in Kolesarski center Bauer

Združitev dveh podjetij – Kolesarskega centra Bauer in Elpec eBikes – v enoten Kolesarski center ELPEC & BAUER. Na Letališki cesti 1 pri Bauhausu. Z združitvijo so v eno dali najboljše iz obeh svetov – 30 let dolgo tradicijo delovanja v kolesarstvu in inovativne rešitve na področju e-koles. Prodaja koles in e-koles znamke KTM skupaj z obstoječimi blagovnimi znamkami Cube, Nox in Malaguti. To pomeni, da po novem v trgovini ne bo samo e-koles, temveč tudi vsa “organska” kolesa znamke KTM. Več na elpec-ebikes.com.

Luka’s Bikes

Mariborska trgovina, ki je znana predvsem po asortimanu znamke Scott Sports, v letu 2024 z novo znamko. Prodajali bodo tudi kolesa Rocky Mountain.

Canyon

Pri Canyon Bicycles (lastnik je Groupe Bruxelles Lambert) so objavili poročilo za prve tri četrtine letošnjega poslovnega leta. Glede na enako obdobje lani so letos promet povečali za kar 23 odstotkov na 670 milijonov evrov. Kljub rasti prodaje pa se je dobiček znižal za 6 odstotkov. To pripisujejo predvsem višjim popustom pri določenih modelih koles in zaradi pomanjkanja ponudbe manjšega segmenta koles zaradi težav z dobaviteljem komponent. bicycleretailer.com.

Pierer Mobility

Perier Mobility, dosedanji lastnik blagovne znamke Felt Bicycles, le to prodaja naprej. Novi lastnik bo postal konzorcij New Mobility. Perier je Felta pred dobrima dvema letoma kupil od Rossignola, ameriška blagovna znamka pa bo v roke novih lastnikov prešla v polovici leta 2024. Tako se bo Perier Mobility, ki je iz svojega portfelja umaknil tudi znamko e-koles Raymon, intenzivneje posvetil svojim ostalim nekolesarskim znamkam, to so GASGAS, KTM, Husqvarna in MV Avgusta.

Biznis: Gwin kupil bike park Windrock

Accell Group

Večinski lastnik blagovne znamke Ghost Accell Group, ki ima v svojem portfelju še znamke Lapierre, Koga, Winora, Haibike, Raleigh … se je odločil, da zapre nemško tovarno, kjer izdelujejo kolesa te znamke. V proizvodnih prostorih so zaposlovali 120 delavcev. Kakšna bo njihova usoda in kje bodo v prihodnje izdelovali kolesa Ghost, še ni znano, bo pa znamka še vedno del konzorcija Accell Group.

Trek

Pri ameriški znamk in enemu večjih proizvajalcev koles so se odločili, da zaradi optimizacije zaprejo skladišče oziroma distribucijski center v Milton Keynesu v Veliki Britaniji. Tam bo ostala le še glavna pisarna za britanski trg, ki pa bo deležna popolne prenove. Britanski distribucijski center bodo združili z nizozemskim in nedavno odprtim nemškim skladiščem. Na bikebiz.com.

Revved Industries

Revved Industries, matično podjetje blagovne znamke v likvidaciji Guerilla Gravity, je za 13. decembra razpisalo spletno dražbo, na kateri bodo prodajali več kot 400 različnih strojev za proizvodnjo okvirjev in obročev. O “potopu” znamke Guerilla Gravity smo že pisali: Biznis: Finančne težave SIGNA Sports.

Mahindra in Hornback

Indijski avtomobilski gigant Mahindra & Mahindra se je odločil vlagati v kolesarski posel in izdatno podprl start-up podjetje Hornback, podjetje, katerega paradni konj je zložljivo kolo na obročnikih normalne velikosti, se pravi 26 oziroma 28 palcev. Več na bike-eu.com. Hornback na spletu: hornback.bike

Naslovno fotografijo Elpec eBikes smo si sposodili na googlovem zemljevidu

Preberi še

Biznis

Sledite nam