Biznis, Aaron Gwin
31. oktobra 2023

Američan se podaja v kolesarski posel, MIPS z manjšo prodajo, Wiggle nadaljuje poslovanje, Yeti v ZDA z direktno prodajo, Shimano prodal manj, Eurobike se širi …

Gwin in Windrock

Eden najboljših spustašev vseh časov, ki pa ima zadnje sezone kar nekaj težav s poškodbami, je kupil kolesarski park v Tennesseeju. Gwin je zadnjih nekaj let, preden se je za stalno preselil v zvezno državo Tennessee, tam treniral in nabiral spustaške kilometre. Tako se Aaron Gwin z ženo Lauren podaja novemu poslu naproti. Klik.

Wiggle

Eden izmed spletnih trgovcev, ki spadajo pod okrilje SIGNA Sports United, je s 24. oktobrom vse posle in lastnino dal v upravljanje zastopnikom družbe FRP Advisory Trading Limited, podjetju za poslovno svetovanje. Predstavniki družbe bodo skušali rešiti nastalo situacijo, spletni trgovec Wiggle pa bo nemoteno posloval dalje. Na thegazette.co.uk in wiggle.egain.cloud.

Mips

Povpraševanje po čeladah se zmanjšuje in posledično je na udaru tudi MIPS, katerega prodaja je v tretjem četrtletju glede na letno raven padla za 32 odstotkov. Glavni razlog zmanjšanja prodaje varnostnih sistemov švedskega proizvajalca je manjše povpraševanje po kolesih, zato se tudi čelade ne prodajajo najbolje. Čeprav MIPS tudi letos posluje z dobičkom, se je ta v tretjem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanšal za 53 odstotkov. Na bicycleretailer.com.

Yeti

Kultni ameriški proizvajalec koles je potencialnim kupcem koles v ZDA ponudil možnost neposrednega nakupa. To pomeni, da kupec lahko svoje kolo Yeti naroči kar pri proizvajalcu oziroma na spletni strani yeticycles.com. Na pinkbike.com.

Biznis: Finančne težave SIGNA Sports

Shimano

Shimano poroča, da se je prodaja izdelkov, povezanih s kolesarstvom, v prvih treh četrtletjih poslovnega leta zmanjšala za 24,8 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem lani. Poslovni prihodki podjetja v kolesarski dejavnosti so se v istem obdobju zmanjšali za 48,8 odstotka. Podjetje je poročalo, da ga je “brezplačni inšpekcijski program” – očitno sklicevanje na globalni inšpekcijski in zamenjavni program, ki vključuje milijone gonilk Hollowtech – v tretjem četrtletju že stal 114 milijonov ameriških dolarjev. To so Japonci označili za zelo veliko izgubo. Več o poslovanju izveš na tem mestu.

Isla Bikes

Britanski proizvajalec, ki je zaslovel s kolesi za otroke, kasneje pa so v svojo ponudbo dodali še kolesa za starejše od 65 let, je napovedal konec proizvodnje in posledično tudi prodaje, ko bodo prodali vse zaloge. Razlog ni plačilna sposobnost podjetja, temveč turbulentni in nepredvidljivi časi kolesarske industrije. Tako ustanoviteljica Isla Rowntree kot današnji večinski lastnik in direktor Tim Goodal pravita, da bodo še vedno zagotavljali vse rezervne dele in reševali reklamacije. bikebiz.com.

Eurobike

Organizatorji največjega kolesarskega sejma na svetu Eurobike so se odločili za širitev. Tako bodo naslednje leto poleg sejma Eurobike v Frankfurtu priredili še nova sejma marca v Istanbulu (Eurobike Istanbul) in konec aprila ter v začetku maja v Džakarti (Asiabike Jakarta). Zakaj so izbrali ti dve mesti? Po besedah direktorja Stefana Reisingerja zato, ker sta Džakarta in Istanbul veliki mesti s cvetočo domačo kolesarsko industrijo in z velikim potencialom za kolesarjenje kot šport in kot način urbanega prevoza. showdaily.net.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Biznis

Sledite nam