Biznis
23. oktobra 2023

Kakšna bo usoda Nukeproofa, Wiggla, CRC, Vitusa …? Konec za Guerilla Gravity, Kona ostaja v Bellinghamu, MBR le na spletu, Selle Royal kupuje, Frog v skrbi za okolje.

Negotovost enega večjih holdingov – SIGNA Sports

SIGNA Sports Holdings in SIGNA Sports United, ki pod krovnima družbama držita nekaj velikih imen kolesarske industrije, se soočata z velikimi finančnimi izgubami, prav tako so prejšnji teden z newyorške borze umaknili delnice SGNA Sports United in pri družbi preklicali dodatno financiranje sestrskega podjetja SIGNA Sports United. Zaradi finančne izgube 97 milijonov britanskih funtov je lahko ogroženo delovanje britanske skupine Wiggle CRC, ki stoji za spletnima trgovcema Wiggle in Chain Reaction Cycles. Wiggle CRC pa ima pod seboj še blagovne znamke Nukeproof, Ragley in Vitus.

Glede na to, da je Nukeproof pred kratkim svojo prodajno mrežo razširil tudi v ZDA, predvsem z znamkama Vitus in Nukeproof, so “poslovne opreacije” zaenkrat zamrznili in čakajo na to, kaj se bo zgodilo pri krovnih družbah. Na singletrackworld.com in signa-sportunited.com.

Guerilla Gravity

Je bil 29. september zadnji dan poslovanja znamke iz Kolorada? Kot kaže, so investitorji podjetja enostavno “zaprli pipico”. Družba Revved Industries, preko katere so pri Guerilla Gravities dizajnirali in izdelovali okvirje, pa je naprodaj. ridegg.com. več na tem mestu.

Kona Bicycles

Kent Outdoors, podjetje pod okriljem Holdinga Seawall Capital, je pred letom dni kupilo prizvajalca koles Kona. Sedež Kent Outdoors se zaradi finančnih ugodnosti, ki mu jih nudi Utah, seli v Park City. Konin oblikovalski oddelek in razvojni center ostajata v Bellinghamu v zvezni državi Washington. Na bicycleretailer.com.

Biznis: Porsche na Hrvaško, Extreme Vital s Kono

Mountain Bike Rider Magazine

Revija MBR se po 334 številkah in po 26 letih umika s prodajnih polic. Aktualna številka je zadnja v tiskanem formatu. Razlogi za ukinitev revije so v visokih stroških tiska, papirja in distribucije, saj so ti v zadnjem letu za izdelavo revije postali finančno nevzdržni. Tako bo MBR Magazine odslej izhajal le še v digitalnem formatu. bikebiz.com.

Selle Royal in Highway 2

Skupina Selle Royal je postala edina lastnica distributerja Highway 2, saj so izplačali dosedanjega solastnika, družbo Continental Tyre. Highway 2 bo še naprej distribuiral znamke Fizik, Crank Brothers, Brooks England in Selle Royal, ki so v lasti SRG (Selle Royal Group). Osnovni oziroma hišni distribuciji pa so dodali še znamke Knog, 100% in ABUS. V njihovi distribucijski mreži ne bo več znamke Continental.

Frog Bikes

Britanska znamka otroških koles Frog se je za izdelavo okvirjev odločila za uporabo recikliranega aluminija. Glavni razlog za takšno odločitev je okoljevarstveni, saj bodo na ta način emisije CO2 pri vsakem izdelanem kolesu zmanjšali za 5,8 odstotka. Uporaba recikliranega aluminija nima le pozitivnega vpliva na okolje, temveč so testiranja pokazala, da je reciklirani močnejši od novega. Trajnostni pristop je del zavezanosti Frog Bikes k zmanjšanju ogljičnega odtisa, saj so člani podnebnega združenja SME. Na bike-eu.com.

Naslovna fotografija Signa Sports United

Preberi še

Biznis

Sledite nam