Biznis
16. januarja 2023

Veliki S odpušča in kupuje, Roskopp nič več v kalifornijskem podjetju, KC Novak z lastnim kolesarskim stojalom, nemški podjetji v stečaj, White Industries v lastništvo dveh podjetij, Helen of Troy z minusom, Amprio v prodajo.

Kolesarski center Novak

Pri kolesarskem trgovcu Novak, prodajalcu koles blagovne znamke Scott, so v domači delavnici naredili avtomatsko servisno stojalo za kolesa. Še en izdelek, ki je plod domačega znanja, predvsem pa zna olajšati delo serviserjev, vsaj kar se tiče popravil težjih koles.

Rob Roskopp in Santa Cruz

Soustanovitelj kultne znamke, ki sta jo pred skoraj tremi desetletji ustanovila z Rickom Novakom, je zapustil podjetje, ki je od 2015 v lasti Pon Holdings. Roskopp je bil tudi ustanovitelj ene najboljših ekip v spustu – Santa Cruz Syndicate. Kaj bo počel v prihodnosti, še ni znano, je pa kar nekaj zanimivih povedal v intervjuju za kanadski pinkbike.com.

Specialized odpušča

V podjetju s sedežem v Morgan Hillu so pretekli teden naznanili, da bodo odpustili 8 odstotkov zaposlenih, in to po vsem svetu. Izvršni direktor Scott Maguire temu procesu pravi “transformacija,” saj želijo podjetje prilagoditi trenutnemu okolju. bikebiz.com.

Specialized kupuje

Poslovna stavba, ki je bila pred tem v lasti podjetja Pearl Izumi, sedaj prehaja v last velikega S. Vrednost posla je skoraj 15 milijonov ameriških dolarjev. Specialized naj bi tja preselil del ameriškega centra za inovacije. bicycleretailer.com.

Biznis 45: Nekaj slovenskega in več tujega

Amprio in Sram

Nemški izdelovalec pogonskih sistemov za e-kolesa Amprio po vsej verjetnosti prehaja pod okrilje ameriške korporacije Sram. Z njihovo pomočjo naj bi se Američani zopet lotili lastnega razvoja sistemov za e-kolesa. amprio.com in bike-eu.com.

Helen of Troy

Pri multinacionalki Helen of Troy, lastnici blagovnih znamk Osprey in Hydro Flask, so naznanili, da so prihodki prodaje v tretjem četrtletju lanskega leta upadli za 11 odstotkov, samo “outdoor” oddelek, pod katerega spadata zgoraj omenjena proizvajalca izdelkov za hidracijo in nahrbtnikov, pa je izgubil 7 odstotkov oziroma so se prihodki iz 246,1 zmanjšali na 228,9 milijonov ameriških dolarjev.

White Industries

Lastniki blagovne White Industries so se odločili za nakup in posledično prevzem dveh kolesarskih blagovnih znamk. Pod okrilje izdelovalca komponent White Industries, ki ga vodi sin ustanovitelja podjetja Alec White, tako prihajata podjetji, ki ju je ustanovil Brian Roddy, to sta Rolf Prima and Astral Cycling. Več na bicycleretailer.com.

Prophete in Cycle Union Group

Nemški podjetji, ki sta v lasti družin Prophete in Lönne in se ukvarjata s proizvodnjo in prodajo koles, e-koles in dodatkov, sta razglasili insolventnost in tako prešli v roke stečajnega upravitelja, ki bo podjetji skupaj z nepremičninami pripravil za prodajo. Več izveš na bike-eu.com.

Podjetji na spletu: www.prophete.de in cycle-union.de.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Novak Bike

Preberi še

Biznis

Sledite nam