9. maja 2011

Bovški Outdoor Freaki z novo poletno bazo v Puy Saint Vincentu v francoskih Alpah, sredi MTB Galaxie.

Bovška baza agencije in trgovine Outdoor Freaks se te dni seli na novo lokacijo, del ekipe pa se letos poleti seli kar v Francijo. Marko Šimenc – Mac in ekipa so namreč sklenili sodelovanje z ogromnim sistemom kolesarskih parkov MTB Galaxie. Ta združuje sedem parkov v francoskih Alpah in enega čez italijansko mejo. Sedež frikov bo v Puy Saint Vincentu, poleg lokalnega parka pa bo skupna vozovnica omogočala še obiske parkov Sestriere, Pelvoux, Montgenevre, Serre Chevalier, Les 2 Alpes, La Grave in Alpe d’Huez.

Slovenci bodo tam tržili pakete z bivanjem, vozovnicami, vodenjem, učenjem, tabori, izposojali kolesa …

Tedenski paketi se sestavljajo podobno kot smučarski. Najcenejši brez vodenja, le z nastanitvijo in 6-dnevno vozovnico za celotno “galaksijo” bo na voljo že za 155 evrov.

Večina poti ni strogo spustaških, z žičnicami si le “popraviš” razmerje med vzpenjanjem na noge in spuščanjem oziroma si povečaš količino dnevnega užitka pri vožnji navzdol.

“V Puyu smo že četrto zimo tržili zimske počitnice, potem pa je tamkajšnji turizem dal pobudo, da se lotimo še poletnega, gorskokolesarskega turizma,” pravi Mac.

Sezona je v galaksiji tako kot v večini visokogorskih parkov dolga le dva meseca, torej julij in avgust. Poleg kolesarjenja pa je na voljo še vrsta hribovskih dejavnosti.

Če se malo pošalimo na račun te zgodbe: Bovec oblegajo Čehi in Madžari, čas je za selitev na zahod; v Francijo, kjer je gorsko kolesarstvo za razliko od nekaterih “okoljsko ozaveščenih” srednjeevropskih držav celo legalno.

www.mtbgalaxie.com

Sledite nam