Biznis
7. septembra 2022

Kaučevič agent ameriške blagovne znamke, azijska država med pomembnimi izvozniki v EU, menjave na vodilnih mestih v kolesarskih podjetjih, holding Pon Bike po nakupih, spletni velikan z minimalno rastjo, a z vlaganji v druge trge.

Sergej Kaučevič, novi agent znamke Marin

Sergej Kaučevič, lastnik kolesarske trgovine Bike Center in prodajalec koles znamk Bulls, Felt, Silverback, Pegasus in Frog Bikes, je postal novi prodajni agent kalifornijske blagovne znamke Marin in to za slovenski in avstrijski trg. Več si preberi na sazbike.de.

Kambodža največji izvoznik

V prvem četrtletju so iz Kambodže v EU izvozili za več kot 500 milijonov dolarjev koles in komponent. Tako so v tem delu poslovnega obdobja postali evropski poslovni partner številka 1. Na cyclingindustry.news.

Rob Wesson k Revved Industries

Nekdanji generalni direktor blagovne znamke Giro – tam je bil odgovoren za podznamke Synthe, Airatack, Switchblade – se je pridružil podjetju Revved Industries, hčerinskem podjetju bolj znanega proizvajalca koles in komponent Guerrilla Gravity. Podjetje se ukvarja z izdelovanjem termoplastičnih komponent. Več na bicycleretailer.com.

Pon Bike kupil Veloretti

Holding Pon Bike, ki si lasti blagovne znamke Cannondale, Cervelo, Santa Cruz, Gzelle in mnoge druge, je odkupil lastniški delež nizozemske znamke e-koles Veloretti. Gre za 10 let staro blagovno znamko, ki je znana po neposredni prodaji koles kupcem brez pooblaščenih trgovcev. 60 zaposlenih bo sedaj dobilo novega delodajalca. Novica

Pole Bicycles

Finski proizvajalec koles se je zaradi pandemskega obdobja in zamud pri dobavi določenih delov za svoje okvirje odločil, da bo sedaj vse komponente potrebne za izdelavo svojih okvirjev izdeloval izključno na Finskem. Tako se bodo izognili zamudam pri dobavi različnih delov in kupcem omogočili hitrejšo dobavo koles. Hkrati so na domačih tleh zgradili novo tovarno. Na mtb-mag.com.

Biznis: e-Billy za domače in tuje trge, Bikehanic v BTCju

Bike 24 z minimalno rastjo

Nemški spletni trgovec Bike 24 je v prvi polovici poslovnega leta beležil le odstotno rast. Nizko prodajno rast pripisujejo širitvi na na španski, francoski in italijanski trg, saj so večji del dobičkov preusmerili v investicije. Generalni direktor podjetja Andres Martin Birner je izpostavil, da pri Barceloni gradijo tudi večji logistični center. Ta naj bi služil za hitrejšo dobavo naročenih delov kupcem južnega dela Evrope. bicycleretailer.com.

Mike Herr v pokoj

Finančni direktor podjetja SRAM Mike Herr se po 28 letih dela pri ameriškem podjetju odpravlja v pokoj. Njegovo delo bo prevzela Heather Bridges. Herr je bil zelo pomemben člen podjetja SRAM, bil je odgovoren za pripojitve podjetijRockShox, Zipp, Time in Hammerhead. Heather Bridges se je SRAMu pridružila pred časom. Prej je bila podpredsednica podjetja Halo Branded Sloutions, pred tem pa je 19 let delala za SC Johnson, kjer je bila odgovorna za finance. bikebiz.com.

Cannondale v model konceptnih trgovin

Ameriški proizvajalec koles se je odločil, da v Evropi kupcem ponudi koncpetne trgovine. Prva izmed tovrstnih trgovin bodo odprli v Stuttgartu. Površina trgovine bo 600 kvadratnih metrov in bo ena izmed mnogih, ki ji bodo počasi sledile. Najprej na nemško govorečih trgih. Koncept tovrstnih trgovin je bil razvit s podjetjem Nobuk Bikes, specializiranim za spletno prodajo. Klik.

Specialized prevzema švicarsko verigo trgovin

Specialized Retail Switzerland je prevzel verigo kolesarskih trgovin Ciclissima podjetja Bike Concept SA. Bike Concept je imel v lasti enajst trgovin, od tega devet v zahodnem delu države, eno v Valaisu in eno v Baslu. Pred tem so pri Specializedu prevzeli še enega švicarskega trgovca oziroma eno trgovino in jo spremenili v konceptno. Takršne pozamo tudi drugod v Evropi. Na sazbike.de.

Naslovna fotografija Pole Bicycles

Preberi še

Biznis

Sledite nam