Biznis
25. aprila 2024

Nekaj pretresov v kolesarski industriji, sportR z novo znamko, Valy – Žagar z zanimivo potezo, Shimanov upad prodaje, Hydroflask in Osprey z manjšo rastjo, Krvavec zaposli.

sportR

Domači trgovec, najbolj znan po prodaji koles znamke Orbea, je presenetil z novo blagovno znamko v ponudbi. To so kolesa španske butične blagovne znamke Unno! www.sportr.si.

Kona Bicycles

Le dan pred otvoritvijo največjega ameriškega kolesarskega sejma, ki skupaj s festivalom Sea Otter vsako leto “odpira” kolesarsko sezono, so morali zaposleni pri Kona Bicycles zapustiti svoj razstavni šotor in Kona na sejmu potem ni bila med razstavljalci. Le nekaj dni po tej informaciji so prišle na dan nove podrobnosti. Le dve leti po nakupu s strani zasebnega finančnega sklada Kent Outdoors so se pri novem oziroma sedanjem lastniku odločili, da prodajo blagovno znamko Kona Bicycles, vsekakor eno izmed bolj legendarnih MTB znamk vseh časov. Razlog prodaje naj bi bil fokus na druge blagovne znamke, ki jih ima Kent Outdoors v lasti. brujulabike.com.

Kolesarski center Valy

Kolesarski center Valy – Žagar je postavil stojalo za samopopravila na Joštu nad Kranjem. Kolesarske trgovine, tu je zamisel za promoviranje, domača stojala najdete pri Mantisu.

Pole Bicycles

Ime podjetja Pole Bicycles se je prejšnji teden pojavilo v finskem registru plačilne nesposobnosti. Vloga je bila oddana 17. aprila in je že v zbirki podatkov finskih pravnih primerov. Ali to pomeni konec za vizionarje geometrije koles?

Biznis: B-23 s spletno stranjo, Bike Center na novi lokaciji

Munich Composites

Boyd Johnson in Tony Karklins sta del skupine vlagateljev, ki je kupila Munich Composites GmbH, 10 let starega proizvajalca obročev iz ogljikovih vlaken, ki svoje izdelke dobavlja več evropskim blagovnim znamkam. Skupina kupcev, imenovana Munich Composites SC, seli proizvodno opremo iz nemškega Münchna v Landrum v Južni Karolini. Pri Munichu so v preteklosti proizvedli več kot 10.000 obročev na leto, tovarna v ZDA pa bo na začetku postavljena tako, da bo to zmogljivost potrojila. bicycleretailer.com.

Shimano

Iz Shimana sporoča, da je njihova prodaja v prvem četrtletju znašala 650 milijonov ameriških dolarjev, kar je 20,2 odstotka manj kot v enakem četrtletju lani. Dejali so, da je bilo povpraševanje po njihovih kolesarskih in ribiških izdelkih v prvem četrtletju zaradi svetovnega gospodarstva šibko, čeprav je podjetje opozorilo, da je ameriško gospodarstvo ostalo “trdno”. Družba pravi, da so svetovni trg koles zaznamovali visoke zaloge in “prilagoditve ponudbe in povpraševanja”. Dodali so, da je bila prodaja koles na Kitajskem ugodna in tamkajšnje zaloge ustrezne. Več.

Helen of Troy

Neto prodaja matične družbe blagovnih znamk Osprey in Hydro Flask se je v četrtem četrtletju v primerjavi z letom prej povečala za 1 odstotek, medtem ko se je neto prodaja v začetku tega poslovnega leta zmanjšala za 3,3 odstotke. Neto prodaja v segmentu Home & Outdoor, ki vključuje Osprey in Hydro Flask, se je v zadnjem četrtletju lanskega leta povečala za 5,4 odstotke. Čisti prihodki od prodaje v zadnjem četrtletju so znašali 489,2 milijona dolarjev. bicycleretailer.com.

RTC Krvavec

Rekreacijsko turistični center Krvavec, d.o.o. zaposli poslovnega sekretarja oziroma organizatorja dogodkov s poudarkom na kolesarstvu. Prijava za prosto delovno mesto je mogoča do 22. maja. Več na bolha.com.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na reddit.com

Preberi še

Biznis

Sledite nam