Keindl Sport
29. marca 2022

Avstrijski smučarski specialist v proizvodnjo e-koles, Troy Lee Designs z novim lastnikom, Keindl Sport v Istro, tajvanski gigant pa z rekordnim prometom.

Keindl Sport

Po dveh trgovinah v Zagrebu in trgovini na Reki se zdaj hrvaški veletrgovec širi še v Istro, ki predstavlja zelo strateško pomembno področje pri prodaji koles. Trgovino Keindl Sport so odprli v Poreču. Poglej na KeindlSport -Bike & Ski.

Kneissl

Aprila bodo v italijanski tovarni koles Atala zagnali proizvodnjo e-koles avstrijske znamke Kneissl. Kneissl so ustanovili leta 1861, najprej kot kolesarsko znamko, v smučarski segment pa so šli leta 1919. Seveda to ni prvi proizvajalec smuči, ki se je usmeril v kolesarski trg in s tem zmanjšal odvisnost od belih strmin, to je že pred časom naredil Francoski Rossignol z znamkama Time in Felt (ti so pred kratkim tudi prodali). Na začetku bodo pri Kneisslu na trg poslali tri modele e-gorskih koles, dva modela e-treking koles in en model mestnega e-kolesa. Vsa kolesa bodo opremljena z motorji Bosch in bodo prihajala iz tovarne v Monzi. Na bike-eu.com.

Biznis: Keindl Sport se širi

Troy Lee Designs

Evropski proizvajalec zaščitne opreme za motociklizem 2Ride Group je od SBJ Capital kupil kalifornijsko znamko zaščitne opreme za kolesarje in motocikliste. Podatki o vrednosti posla še niso objavljeni, sta pa povezovanje na ameriški strani vodila glavna člena znamke TLD ustanovitelj Troy Lee in izvršni direktor podjetja Jason Streis, na evropski pa izvršni direktor 2Ride Group Cristophe Sicaud. Večinski lastnik 2Ride Group pa je Eurazeo, največji francoski sklad zasebnega kapitala.

Giant

Največji svetovni proizvajalec koles je objavil poslovne rezultate rekordnega leta 2021. Prodaja je znašala kar 17 odstotkov več kot leta 2020. Promet skupine Giant je znašal več kot 2,8 milijarde ameriških dolarjev. Poleg tega bodo delničarji dobili tudi izplačilo dividend v vrednosti 0,26 dolarja na delnico. bicycleretailer.com.

Naslovna fotografija Keindl Sport

Preberi še

Biznis

Sledite nam