Biznis, Mike Sinyard
19. marca 2022

Ustanovitelj Specializeda vodenje podjetja prepušča drugim, nemški proizvajalec koles z višjimi cenami, indijski Avon v gradnjo nove tovarne, Storck rekordno, Dorel z dobičkom.

Mike Sinyard

Ustanovitelj znamke Specialized je nedavno na mesto izvršnega direktorja podjetja imenoval nekdanjega izvršnega direktorja podjetja Dyson Scotta Maguira. Slednji je bil v tehnološkem velikanu, ki ima bazo v Singapuru, zaposlen kar 18 let. Tako se 48 let po ustanovitvi velikega S Mike Sinyard umika z vodilne funkcije v podjetju. Sinyardova nova vloga bo le še v obliki predsednika odbora, se bo pa Mike Sinyard posveti novemu izzivu in bo postal zagovornik kolesarjev in kolesarjenja. Več na bicycleretailer.com.

Rose Bikes

Nemški proizvajalec koles in opreme, ki bazira na direktni internetni prodaji, je objavil, da s koncem meseca marca dviguje cene koles za 10 odstotkov. To je v enem letu že druga podražitev pri znamki iz Bocholta, saj so marca lani že dvignili cene za 8 do 12 odstotkov. Rosebikes.de.

Storck Bicycles

Rekordna rast nemškega proizvajalca koles, saj so v letu 2021 v primerjavi z letom 2020 prodali kar 17,5 odstotkov več koles. Največ je k temu pripomogla neposredna spletna prodaja, saj se je povpraševanje po tovrstnemu nakupu koles povečalo za kar 300 odstotkov. Poleg tega je Storck v letu 2021 predstavil tudi sedem novih modelov cestnih koles in tistih razreda gravel. Preberi na cyclingindustry.news.

Biznis: Canyon z novim direktorjem, roparji Čehom odtujili komponente

Avon Cycles

Indijski proizvajalec koles je začel z vlaganjem v najsodobnejšo tovarno, katere namen bo izključno izdelovanje visokokakovostnih delov in okvirjev za evropski in ameriški trg. Odločitev za takšno potezo je v bila predvsem zaradi motenj v dobavni verigi s kitajskega trga. Indijski proizvajalci letno proizvedejo 15 milijonov koles, a je velika večina rezerviranih za domače kupce. Pri Avonu bodo z novim obratom na obrobju Ludhiane te kapacitete dodatno razširili. Na bike-eu.com.

Dorel Industries

Finančno poročilo podjetja, ki je letošnjega januarja zaključilo s prodajo svoje kolesarske divizije nizozemskemu holdingu Pon, je glede poslovanja v letu 2021 odlično, saj so v zadnjem četrtletju promet povečali za 5,8 odstotka glede na leto poprej, celotno poslovno leto 2021 pa so zaključili z 1,2 milijarde dolarjev prometa, kar je za 12,2 odstotka oziroma 127 milijonov dolarjev več kot v letu 2020. bikebiz.com.

Na naslovni fotografiji Mike Sinyard na predstavitvi kolesa Turbo Levo leta 2018 v Rabcu. Foto @Harookz

Preberi še

Biznis

Sledite nam