Keindl Sport
7. aprila 2022

Leto dni po vstopu Provectus Capital Partners v lastniško strukturo trgovca Keindl Sport in prevzemu nekaterih manjših trgovin na Hrvaškem tokrat tudi prva čezmejna transakcija.

Eden vodilnih trgovcev s športno opremo v regiji, je prevzel specializirano trgovino s kolesi in kolesarsko opremo v Sloveniji Energija. To je prva čezmejna pridobitev hrvaškega podjetja.

Keindl Sport kot vodilni distributer

Po letu dni od naložbe Provectus Capital Partners je zagrebški veletrgovec zabeležil močno poslovno rast. Odprtih je bilo šest novih maloprodajnih lokacij, število zaposlenih se je več kot podvojilo, prevzete so bile nekatere manjše trgovine, kot je Giant Store v Zagrebu.

Keindl Sport je postal vodilni distributer, trgovec in spletni trgovec v segmentu koles in kolesarske opreme na Hrvaškem, s prisotnostjo v Sloveniji, BiH, Srbiji, Črni gori in v Severni Makedoniji. Skupaj s slovenskim trgovcem Energija bodo konsolidirani prihodki Keindl Sporta letos dosegli 20 milijonov evrov.

Biznis: Keindl Sport se širi

Marko Galić, partner v Provectus Capital Partner:

“V Keindl Sportu in razvoju tržnega segmenta, ki ponuja izdelke za zdrav življenjski slog, smo videli velik potencial. Lahko rečemo, da smo v enem letu s to investicijo dosegli ambiciozne cilje. Trgovec je odlično izkoristil svoj položaj na trgu in pristop k financiranju ter se s kombinacijo prevzemom in organske rasti v samo enem letu uveljavil kot pomemben konsolidator v tem segmentu športnih trgovin.”

Kristijan Keindl, ustanovitelj in izvršni direktor Keindl Sport:

“Izjemno sem ponosen na svojo uspešno ekipo in rezultate, ki smo jih dosegli. Po dolgem delu na povečanju ponudbe in dostopnosti naših izdelkov in trgovin kupcem na Hrvaškem smo zdaj s prevzemom Energije naredili prvi korak v maloprodaji v Sloveniji, za nas izjemno pomembnem trgu. Za prihodnost imamo velike načrte. Nadaljujemo z visoko stopnjo rasti, hkrati pa želimo biti prepoznani kot najbolj zaželeno mesto za nakup kolesarske in športne opreme v regiji.”

Mitja Tancik, direktor kolesarske trgovine Energija:

“Ponosni smo, da smo postali del ambiciozne in uspešne zgodbe. Čutimo, da smo pridobili novo moč in zagon za novo rast v Sloveniji in naši kupci bodo to občutili že kmalu. Trg športne opreme, predvsem na področju koles in kolesarske opreme je zelo živahen, kupci postajajo vedno bolj zahtevni in zelo pomembno je zagotoviti maksimalno zadovoljstvo strank. Pri tem vidimo veliko pomoč Keindl Sporta in njegove ekipe.”

Hrvaški trgovec na spletu

Preberi še

Biznis

Sledite nam