29. februarja 2012

S 1. marcem prijave na EP v Kr. Gori. Tretji Slovenec na Epicu bo Mitja Rok. Mini DH, preprost format iz zmagovalca iz UTT. Pogled v zavorno ročico. Šujević zmagovalec Grobnika, zimska liga 7.

Od jutri prijave za EP masters v Kranjski Gori
Jutri, 1. marca, se odprejo spletne prijave za evropsko prvenstvo veteranskih kategorij masters v krosu in spustu, ki bo konec junija v Kranjski Gori. Rok za prijave je 15. junij. www.mtbkranjskagora.si

Tretji Slovenec na Cape Epicu 2012 je Mitja Rok
Mirno lahko zapišemo, da v gorskem kolesarstvu do danes še ni nihče slišal za Mitjo Roka. Lanski udeleženec ultrakolesarske preizkušnje Dirka okoli Slovenije pa bo tretji Slovenec na letošnji južnoafriški etapni dirki Cape Epic. Vskočil je namreč kot zamenjava (prste je imel vmes Peter Vesel) in bo nastopal v dvojici s Hrvatom Tomislavom Katalenićem v ekipi Jastrebarsko – Protea Jaska. Izbrskal je bicikel.com, mi smo pa prav napisali Tomislavovo ime (smo si vzeli 30 sekund in pogledali seznam prijavljenih).

Mini DH?
Dirko serije Mini DH v Veliki Britaniji sta dobila Jess Stone in Harry Heath. Zanimivo za Tahitre, ker:
– sta oba člana slovenske ekipe Unior Tools Team;
– ima ta serija zanimiv format dirkanja, na kratkih in preprostih progah in brez prevozov na štart, zato je odlična za začetnike.
Več

Glej, batek!
Čeprav nismo prepričani, zakaj bi kdo rad videl v svojo zavorno ročico (morda, če so v olju mehurčki?), bomo o temle radi napisali kaj več, ko bodo fantje nared. Andraž Grum in Yellow Clover Components na blogu Bike park Slovenia.

Šujević najboj pritisnil na Grobniku
Osmo (pravzaprav 7., saj 6. še ni bilo) preizkušnjo zimske lige je v nedeljo v Dražicah pri Grobniku nad Reko dobil danes na mtb.si že enkrat omenjeni Robi Šujević (Protek) z dvominutnim naskokom pred Robijem Kordežem (MBK Orbea), tretji je bil Rok Korošec (Calcit bike team GT). Kolesarji Calcita, Raven, Črnega trna in Energije so zapolnili preostanek deseterice. Mednje se na 6. mesto vrinil le še lanski skupni zmagovalec Saša Vidović (BK Buzet), ki je spet v vodstvu.
Za spremembo je enkrat znan koledar do konca serije:
4.3.2012. – Krk Vrbnik – 6. kolo (nadomeščanje)
11.3.2012. – Buzet -9. kolo
18.3. 2012. – Labin – IstraBIKE -10. kolo
25.3.2012. – Grožnjan FINALE
Poročilo na Barkun.hr
Več na facebook skupini lige

Video iz Dražic

Sledite nam