Biznis, Stanton
22. novembra 2022

Britanska znamka pred bankrotom, prav tako irski Modimo. Cannondale z novimi smernicami, Sram se širi v Italiji, prodajne številke pri Leattu, Meridi in Bike24, Rapho zapušča izvršni direktor.

Stanton bikes

Proizvajalec visokokakovostnih okvirjev s sedežem v britanskem Derbyshiru je prejšnji teden objavil plačilno nesposobnost. Tako je matično podjetje Matlock prešlo pod okrilje sanacijskega podjetja PKF Smith Cooper. Kaj točno se bo dogajalo s podjetjem, katerega nekaj vrhunskih koles se vozi tudi po Sloveniji, bomo objavili takoj, ko izvemo več podrobnosti. thebusinessdesk.com.

Modmo

Irski proizvajalec e-koles bo zaradi serijske napake na njihovemu modelu Saigon, ki je povzročila veliko finančno breme podjetja, moral v likvidacijo. Razlog je zapah pri prostoru za shranjevanje baterije. Ta naj ne bi bil ustrezen, saj se je lahko med vožnjo tako razrahljal, da je baterija padla iz okvirja. Zaradi vpoklica koles so se dodatni stroški dvignili na skoraj 800.000 evrov, to pa je vsota, ki je podjetje ni moglo “prežvečiti,” zato je sodišče določilo začasnega upravitelja, ki bo znamko Modmo pospremil v likvidacijo. cyclingidustry.news.

Cannondale

Pri Cannondalu so napovedali novo dolgoročno strategijo in reorganizacijo podjetja. Reorganizacija je bila pričakovana, potem ko je Pon Holdings v začetku leta prevzel kolesarski del Dorel Industries (Dorel Sports). Mesec dni po prevzemu je sledil odstop izvršnega direktorja Petra Woodsa. Marco Kind je takrat prevzel mesto generalnega direktorja znamke Cannondale, prej je bil eden izmed vodilnih ljudi pri znamkah Focus in Kalkhoff. Eugene Fierkens, nekdaj Specializedov človek, pa je pred devetimi meseci prevzel položaj generalnega direktorja Cannondale Europe. Fierkens sedaj, ko je uspešno postavil temelje večje prodaje Cannondalov na stari celini, zapušča blagovno znamko. Njegove posle bosta prevzela Nick Hage in Frank can Dulmen, oba stara mačka kolesarskega posla. Več o poslovanju in tržnih usmeritvah znamke na bike-eu.com.

Merida

Eden največjih proizvajalcev koles na svetu, ki v svojih obratih na Tajvanu in na Kitajskem izdeluje tudi kolesa za druge blagovne znamke, je z lastno blagovno znamko zopet dosegel prodajne številke, ki so močno v zelenem. Krivulja rasti se je dvigovala v letošnjem celotnem poslovnem letu. Za koliko, si preberi na tem mestu. Čeprav podjetje dosega rast v proizvodnji, pa je trenutna vrednost delnice najnižja v zadnjem letu dni. finance.yahoo.com.

Biznis: Službe, nakupi, poslovanje, tožbe

Leatt

Južnoafriški proizvajalec oblačil in zaščitne opreme tudi letos z rastjo prodaje. Kar osemnajst četrtletij Leattovci dosegajo boljše prodajne rezultate in na področju proizvodov zaščitne opreme vsako leto pridobijo odstotek ali dva več tržnega deleža. bicyclereatailer.com.

Bike24

V letošnjem tretjem poslovnem četrtletju je internetni trgovec dosegel kar 13-odstotno rast prodaje, tudi po zaslugi širitve na trge Francije, Španije in Italije. Glede na enako obdobje lani so zabeležili 5,1 odstotka višjo rast prodaje. Bike24 tudi na frankfurtski borsi. Kako je z delnico, si oglej na tem mestu.

Sram

Ameriški proizvajalec komponent širi svojo prisotnost na italijanskem trgu. S prvim januarjem prihodnje leto odpirajo nov specializiran servisni center. Ta bo nastal v sodelovanju z italijanskim distributerjem Beltrami TSA in se bo nahajal v mestu Reggio Emilia. S tem projektom želijo omogočiti večjo podporo kupcem blagovnih znamk Sram, RockShox, Zipp, Time in Quark. bikebiz.com.

Rapha

Britanskega proizvajalca kolesarskih oblačil zapušča izvršni direktor podjetja William Kim. Nadomestila ga bosta Francois Convercey in Daniel Blumire. Razlog za odstop naj bi bil osebne narave, saj se bo Kim preselil domov v Korejo, da bo bližje družini. Kim tako po manj kot letu delovanja kot izvršni direktor zapušča podjetje. Pred prihodom v Rapho je deloval v podjetjih All Saints, Burberry in Gucci. velonews.com.

Naslovna fotografija Stanton bikes

Preberi še

Biznis

Sledite nam