20. septembra 2015

V Mekinjah se je s kratkim krosom zaključilo pokalno tekmovanje za starejše kategorije, mladi še 4. oktobra v Mengšu.

S tretjim kratkim krosom v Mekinjah pri Kamniku se je zaključil pokal Slovenije v krosu – razen za mlade, ki se še enkrat pomerijo 4. oktobra na XC Energija v Mengšu.

Dirko članov je dobil Boštjan Hribovšek (Calcit bike team) pred klubskim kolegom Gregorjem Krajncem. Hribovšek je začel iz ozadja in se po nekaj krogih pridružil Krajncu in Roku Nagliču (KK Ravne), ki je nekaj časa dajal tempo. Četrti je bil Luka Tavčar (Calcit), hkrati je bil drugi med elito in je tako tudi zmagal v skupni razvrstitvi. Med mlajšimi člani je pokalni prvak postal Krajnc.

Ženske članske dirke tokrat ni bilo. Med starejšimi mladinci je zmagal Miha Tratnik Bajc (Sloga 1902 Idrija), hitrejša pa sta bila prva dva mlajša mladinca, ki sta se do zadnjega kroga dvobojevala za zmago – David Ivartnik (Energijateam.com) je bil v cilju 26 sekund pred Matevžem Govekarjem (MBK SportR.si).

Pokalni prvak med starejšimi mladinci je Simon Čibej (Sloga), med mlajšimi pa Ivartnik zdaj vodi s štirimi točkami pred Govekarjem.

Med mladinkami je zmagala Vita Movrin (Energijateam.com), napeta je bila dirka veteranskih kategorij, ki jo je dobil Uroš Mikelj (Calcit).

Pokal mladi se bo zaključil z zadnjo dirko dne 4. oktobra v Mengšu.

Vrstni redi 

Razvrstitev pokala Slovenije 

Poročilo s fotogalerijo na prijavim.se 

Na uvodni fotografiji Naglič pred Kranjcem in Hribovškom, vse foto prijavim.se

Sledite nam