Bikehanic - 20 Chocolate
13. aprila 2022

Razvojna ekipa Kolesarskega društva Rajd je že v svoji drugi sezoni doživela veliko širitev, poleg nekaterih najhitrejših mladih tekmovalcev v spustu in enduru z gorskimi kolesi bo za ekipo Bikehanic – 20 Chocolate vozila tudi četverica v disciplini BMX Race.

V dresih ekipe Bikehanic – 20 Chocolate bo tekmovalo kar 10 tekmovalcev. V programu tekmovanj so poleg vseh pomembnih domačih prireditev tudi številne mednarodne prireditve po Evropi. Gorskokolesarski del tvorijo Val Celestina, Ažbe Kalinšek, Žan Pirš, Enej Podlipnik, Izak Štrubelj in Max Žvegla. V BMX ekipi so Mak Breznik Falk, Nejc Heric, Jošt Ložar in Val Trinle Lampič. Ekipo vodita Miha Jakopič in Jan Porič. Z gorskimi kolesarji kot tehnični trener sodeluje Žiga Pandur.

KD Rajd in Bikehanic – 20 Chocolate

Kolesarsko društvo Rajd vodi kolesarsko šolo z več kot 200 mladimi kolesarji, upravlja s parki v Ljubljani, organizira prireditve ter upravlja s prepoznavnimi tekmovalnimi ekipami. Ekipa Unior-Sinter Factory Racing je že več kot desetletje prisotna na mednarodni sceni, ekipa Rajd Ljubljana pa je ena najbolj množičnih v državi. Vmesni korak je razvojna ekipa, ki že drugo leto nastopa pod imeni kolesarskega servisa Bikehanic ter proizvajalca slastnih čokolad in namazov 20 Chocolate. Tekmovalci ekipe so se tudi že dokazali na prvih prireditvah sezone, izstopajo uvrstitve na zmagovalni oder Maka in Jošta na evropskem pokalu v BMX v Veroni, zmaga Ažbeta v kategoriji U15 na dirki SloEnduro Grožnjan ter 8. mesto Eneja v članski kategoriji na isti dirki. Sezona pa se je šele komaj dobro začela!

BMX in MTB pod enakim imenom in z visokimi cilji

Vsi tekmovalci ekipe v disciplini BMX prihajajo iz vrst Rajda, Jošt Ložar je tudi član mednarodne zasedbe BMX Racing Kids. Jošt in Mak se kljub mladosti že dolgo ne spogledujeta več z domačo konkurenco, ampak sta izvrstna tudi na mednarodni sceni, kar sta v zadnjim letu večkrat dokazala. Blizu vrha sta tudi Nejc in Val, ki pa sta za “glavo večja” in se merita v kategorijah 17+ oz. 15/16 let.

Velike apetite imajo tudi fantje na enduro in DH kolesih. Ažbe brani zmago v SloEnduru in v Unior DH Cupu v kategoriji do 15 let, Enej je po skupnem 4. mestu med moškimi do 19. let prestopil v svojo prvo člansko sezono. Val in Žan sta glavna aduta za spust, prvi med mladinci, drugi med člani. Max in Izak sta bila v skupnem seštevku pokala v spustu tik za Ažbetom in znova ciljata na nove vrhunske rezultate.

Jan Porič o delu z ekipo Bikehanic – 20 Chocolate:

“Veseli me, da sem tudi sam del ekipe in s svojim znanjem pomagam tekmovalcem, saj sem tekmoval preko 14 let. Ekipa tekmovalcem omogoča napredek tudi na račun večje podpore. S tem, ko smo v ekipo uvrstili BMX, lahko dvignemo nivo tudi v tej disciplini, saj je bil zaradi prestopa v razvojno ekipo Bikehanic – 20 Chocolate takoj opazen dvig motivacije. Ekipo imamo res vrhunsko, 10 tekmovalcev v treh različnih disciplinah in vsi bodo dosegali vrhunske rezultate. Veselimo se sezone, začetek je že dober!”

Ekipo podpirajo:

Bikehanic, 20 Chocolate, Mestna občina Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Unior, Sinter Brakes, Nutrispoint, Liquishot in Factory Store. Royal Racing & 7iDP z oblačili in zaščitno opremo opremljata DH in enduro ekipo .

Tekmovalci bodo nastopali na vseh dirkah serije Unior DH Cup v spustu, večjem delu dirk evropske serije iXS v spustu, na vseh dirkah serije SloEnduro, vseh domačih dirkah v BMXu ter dirkah evropskega pokal in pokala Alpe-Adria BMX. Posamezniki so tudi kandidati za nastope na evropskih in svetovnih prvenstvih v dresu slovenske reprezentance.

Ekipa na družbenih omrežjih:

Instagram: @Bikehanic20Chocolate
Facebook: @Bikehanic20Chocolate

Fotografije Jan Porič @porsonmedia

Preberi še

Peterica hitrih združena v Bikehanic – 20 Chocolate

Sledite nam