29. avgusta 2012

V Osijeku Stapić in Flisar le za svetovnima prvakoma, Tanko 4. na dirtu. Jekleni: Kukovič za Lovšetom. Koroški pokal pod streho. XCO Dubovac Hribovšku. Žakljeva na Sportalu. Frank BMX prvak av. Štajerske. Finalisti za Itak ambasadorje. Adrenalinska poškodba.

Stapa, Brko in Tanko v špici na Pannonianu
Nedelja je bila na največji hrvaški “X” prireditvi vedno bolj na izi in po skejtanju, inlajnu in bmx streetu posvečena mtb 4X in dirtu. V pravkar končani 13. izvedbi festivala Pannonian Challenge v Osijeku so očitno nedeljo prvič vzeli veliko bolj zares.
4X so izvedli po pravilih, s štartno rampo, sodniki in zvezdniki: zmagal je aktualni svetovni prvak Čeh Michal Prokop pred rojakom in zmagovalcem prvega 4X Pro Toura Tomašom Slavikom. 3. in 4. mesto sta osvojila Mariborčana Matej Stapić in Filip Flisar.
MTB dirt so uvrstili v FMB Tour kot bronasto tekmovanje. Prva tri mesta so odnesli Madžari, 4. je bil Ribničan Primož Tanko in 5. Hrvat Mislav Mironović.
Poročilo, več fotografij in povezave na Stapićevem blogu

Uvodna fotografija za v zgodovino: Prokop pred Slavikom, Stapićem in Flisarjem. Foto Jernej Zadravec.

Jekleni: Na MTB ekipni Lovše pred solo Kukovičem
Letošnji triatlon jeklenih od Bohinjskega jezera do Vodnikove koče na Velem polju (veslanje s kajakom, mtb vzpon, gorski tek) je med ekipami dobila trojica Simon Oven, Matej Lovše in Simon Novak. Trikrat prvak v krosu Lovše je bil daleč najhitrejši na gorskem kolesu.
Med posamezniki je zmagal biatlonec Janez Marič pred kolesarjem Alešem Udovičem. Četrtouvrščeni gorski kolesar Jure Kukovič je na mtb etapi zaostal le za Lovšetom! V prvi deseterici na 8. mestu najdemo še drugega Calcitovca Aljošo Martinjaša. Vrstni redi

Konec Koroškega pokala
Z vzponom na Komisijo nad Mislinjo se je končal letošnji Koroški pokal. Pravzaprav še ne povsem, zadnje dejanje bo oktobrska zaključna prireditev.
Na Komisiji sta bila prva Natalija Anderluh in Simon Pernovšek, skupna zmagovalca sta Andrea Eberhard in Peter Šantl. mtbkoroska.net

Hribovšku XCO Dubovac
Nedeljski XCO Dubovac v Karlovcu je med člani dobil Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT) pred Matjažem Budinom (Orbea Geax) in Sašom Vidovićem (BK Buzet). Klemen Šimnovec (Ganesha team) je bil kot 4. v cilju najboljši mlajši član, Gregor Krajnc (Calcit bike team GT) pa je dobil dirko mladincev. V veteranskih kategorijah je bil najhitrejši Marko Čretnik pred Marjanom Jaukom (oba Ganesha team). Vrstni redi (PDF)

Tanja v desetmetrovki
Tanja Žakelj je po 10. mestu na OI prišla na vrsto v intervjuju Desetmetrovka na SiOLovem Sportalu.

Štajerski BMX z obeh strani meje
Odprto prvenstvo avstrijske Štajerske v dirkanju s kolesi BMX je v soboto v Veitschu dobil Tilen Frank pred Žanom Godino (oba BSX Racing Team Maribor) in domačinom Patrickom Hartlom.
Žan je v soboto in nedeljo dobil tudi dirki štajersko-slovenskega prvenstva v kategoriji 15-16 let, njegov klubski kolega Staš Lukič je v soboto zmagal v kategoriji do 9 let. www.bmx-veitsch.at

Finalisti za Itak ambasadorje
Med finalisti za Itak ambasadorje so se v kategoriji urban (šef je v prvi Tahitri omenjeni Brko) med drugimi znašli naslednji predstavniki na enem do dveh kolesih: Žiga Krebl (BMX fristajl), Žiga Sternad (monokolesarstvo), Aleš Virtič (DH), Jani Dobnik (monokolesar), Marko Djurić (BMX flatland), Matej Žan (BMX fristajl), Domen Fekonja (BMX fristajl), Klemen Humar (DH) in Tim Kropivšek (monokolesar). Zmagovalce objavijo 3. septembra. ambasador.itak.si/finalisti

Adrenalinski kolesar se je poškodoval na adrenalinski vožnji
Seveda ni smešno, če se kdo poškoduje. Je pa smešno, kako je pri nekaterih butasto priljubljen pridevnik “adrenalinski”. Kako si pa ti predstavljaš adrenainskega kolesarja na adrenalinski vožnji? To mora bit res noro! slovenskenovice.si

Sledite nam