17. marca 2016

Domžalsko-kamniško-kranjska druščina iz Energija Teama od letos pod svojim šotorom in imenom.

Tekmovalci v spustu, ki so od začetka sestavljali spustaški del domžalskega Energija teama, letošnjo sezono začenjajo v novi ekipi. Jan Perše, Tilen Ferk, Luka Zlatnar, Tomaž Oražem in Matic Habjan – Domžalčana, Kamničana in Kranjčan – tvorijo jedro novega kluba z imenom BATT Team. Dejan Kalabota iz Kočevja bo ekipo zastopal v veteranski kategoriji masters. Bojda naj bi se v njihovem dresu pojavilo tudi neko dekle!

Energija tako ostaja brez spustaškega dela, a so nastanek nove ekipe, ki bo prav tako imela sedež v Domžalah, sprejeli pozitivno in jim zaželeli vse najboljše na svojem blogu.

BATT Team – ime izhaja iz interne fore* – bo nastopal na kolesih Lapierre DH 727, do katerih so prišli v sodelovanju s trgovino A2U. Na dirkah jih bomo našli pod belim šotorom Lapierre.

Morda tudi na kakšni enduro preizkušnji, pravijo, predvsem “doma” v Kamniku in na Krvavcu, a njihovo glavno bojišče so proge za spust.

Pod domeno batt-team.com še ne bo prav hitro spletne strani, zaenkrat jih lahko spremljamo na www.facebook.com/battteam in instagramu @battteam

Da ne pišemo preveč, kaj žene te fante, pa še njihov zadnji video pod imenom Energija DreamTeam


*Uradna razlaga imena: Beseda “bat” se je začela pojavljati v 18. stoletju pred našim štetjem. Uporabo te besede je ljudstvo skorajda popolnoma opustilo in od takrat še ni bila odkrita v nobenem zgodovinskem zapisu, nakar se je začela množično pojavljati v naši ekipi. Vzrok za to je bila bolečina v gležnju, na oteklino naj bi uriniral z batam in s curkom odplaknil bolečino. Po tem dogodku smo besedo uporabljali za vse več različnih neumnosti, s čimer se je skozi leta druženja prekalila v ime ekipe BATT.

Sledite nam