Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
22. marca 2019

S preureditvijo centra ter menjavo postave in nenehno širitvijo mreže poti ter storitev Bike Center Rabac in Valamar letovišče Rabac še bolj približujeta kolesarjem.

Bike center Rabac je v zadnjih letih postal priljubljena destinacija za vse ljubitelje kolesarjenja. Z letošnjo preureditvijo in novo postavo centra je Valamar vzel v svoje roke tudi upravljanje parka in nadaljuje sodelovanje z graditeljem trejlov Alliance ASE.

To se kaže v širitvi mreže poti v parku in nadaljevanju graditve družinskega trejla, imenovanega Family Line, ki se bo izognil makadamski cesti in “neprijetnemu” strmemu ovinku malo pod vrhom, vrh parka pa se bo premaknil prav na vrh Stražice.

V sodelovanju s hrvaškim uvoznikom koles Giant je nastal ne samo center za izposojo prav vseh vrst koles temveč tudi kolesarska trgovina. Vsako kolo pred nakupom lahko dodobra preizkusite na okoliških stezah ali asfaltnih cestah, ki v pred in posezoni niso obremenjene z motornim prometom. Na novo odprti Bike center Rabac ima površino 300 kvadratnih metrov, kolesarski park pa ima trenutno 35 kilometrov poti!

Ponudba

Kolesarski center ponuja celotno paleto storitev za kolesarje vseh profilov, vodene izlete, šolo kolesarjenja, transferje na bližnje destinacije, profesionalen kolesarski servis in trgovino z veliko izbiro kolesarskih delov, oblačil ter dodatkov.

Ponuja tudi tedenske programe različnih kolesarskih tur primernih za kolesarje različnih stopenj in interesov, od klasičnih gorskokolesarskih, lažjih treking, do družinskih in konec koncev tudi izlete z e-kolesi. Izleti vodijo v najbolj zanimiva območja Istre in Kvarnerja, vključno z Labinom, Učko, Parenzano, Grožnjanom, otokom Cres … gostje pa se lahko odločijo tudi za individualno prilagojene izlete.

Prvi namenski MTB park pri naših sosedih

Bike Park Rabac je prvi namenski MTB park na Hrvaškem. S tem se Rabac uvršča na zemljevid svetovnih gorskokolesarskih letovišč. Park ima poti različnih težavnostnih stopenj. Od naprednih frirajd in enduro poti s skoki, zavoji in dropi, do lažjih poti v “flow” ritmu. Bike park se ponaša tudi s pumptrackom in mrežo posameznih prog, ki jih krasijo tehnični elementi. To področje je namenjeno usposabljanju in učenju gorskokolesarske tehnike in je primerno za uporabnike vseh ravni znanja – od začetnikov, do naprednih kolesarjev.

Nov zagon in svež veter

S preureditvijo in novo postavo je Bike center Rabac dobil nov zagon in ne glede na to ali pripadaš strastnim in aktivnim ali pa si bližje skupini rekreativnih kolesarjev v naravi, ti priporočam, da obiščeš kolesarsko središče v Istri, saj boš na enem mestu našel vse, kar kolesar potrebuje.


Tokratni obisk Rabca in ponovno otvoritev Bike centra Rabac nam je olajšal avtomobilski partner Avtohiša Klemenčič. Vozili smo se s Škodo Rapid. Sicer v limuzinski izvedbi, a njena prostornost omogoča prevoz vsaj dveh koles v notranjosti.

Foto Aleš Boben

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam