Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
30. junija 2019

Tretja dirka pokala je potekala v organizaciji kluba Deš Fleš. Vroče tako in napeto na progi in v zraku. Zanimivi dvoboji, nekaj atraktivnih padcev in skupno slavje KK Črn trn.

Tretja dirka B4X pokala Slovenije je bila na tradicionalnem prizorišču v dirt parku / pumptracku v Šempetru pri Gorici. Termometer je kljub pozno popoldanski uri kazal 33 stopinj, a s tem ni presegel vročinskega rekorda iz leta 2017, ko je na istem mestu sekalo z 38 stopinjami. Zopet v organizaciji KD Deš Fleš.

Proga

Klasični pumptrack, a ne asfaltni ampak stare šole, iz zemlje in z dvema ločenima krogoma, tako da tekmovalca nikdar nista z ramo ob rami, a mora vsak peljati tako zunanji kot notranji krog.

In kako se je razpletlo na Primorskem?

V kategoriji do 7 let sta se pomerila Enej in Lia Čebron (oba KK Črn trn). Spretnejši je bil Enej. Vito Plahuta je v kategoriji do 9 let ugnal Bora Zarifo, v malem finalu pa si je tretje mesto priboril Matija Krečič, ki je ugnal Eneja Vodopivca (vsi štirje KK Črn trn).

V kategoriji do 11 let je slavil Anže Rovtar iz Črnega trna, ki je ugnal mladega člana KK Bula Reneja Gaborja. Za tretje mesto sta se pomerila Jakob Praček (Kamplc Racing Team) in Tine Dovžak iz KK Črn trn. Hitrejši je bil Jakob.

V kategoriji do 13 let sta se pomerila ljubljanski in ajdovski klub. Spretnejši je bil Val Trinle Lampič (KD Rajd), ki je ugnal Maxima Jazbarja (KK Črn trn). Kategorijo višje, do 15 let, je v finalu slavil Tim Rovtar, ki je bil hitrejši od klubskega kolega Kevina Klančiča (KK Črn trn). Za tretje mesto sta se pomerila Nejc Heric (KD Rajd) in Črt Miklavec (Bikepark Izola). Na koncu je na najnižjo stopničko stopil Nejc.

V kategoriji do 19 let je svojo premoč in izkušnje iz dirk BMX pokazal Gaj Gorza iz TBP Lenart , ki je v finalu ugnal Nikija Bratuža (KD Deš Fleš), tretje mesto je osvojil Aljaž Ipavec (ŠKTD Avče), četrto pa Mark Černoša (Bikepark Izola).

Med elito je slavil Jani Volk (KK Črn trn). V finalu je bil hitrejši od enega izmed organizatorjev. Rok Stegovec (KD Deš Fleš) je bil drugi. Na tretjo stopničko se je uvrstil Rokov klubski kolega Matic Hlede, ki je ugnal še enega klubskega rivala Roberta Badavža.

V ženski kategoriji so se na prva tri mesta razvrstile Janja Gabor (KK Bula), Mila Lampič (KD Rajd) in Lia Čebron (KK Črn trn).

Sedaj sledi daljši premor, naslednja dirka pokala bo 17. avgusta na pumptracku v Odrancih. Vse informacije o pokalu in vrstne rede najdeš na www.b4x.si.

Naslovna fotografija Peter Palandačič

Preberi še:
B4X pokal Slovenije: Ravne pri Šoštanju
B4X Ajdovščina: Burja ni motila nikogar

Hervis serviser
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam