8. januarja 2013

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v spustu se je klub še triletni zavezi sodelovanju s Trekom pojavil v ekipi Specializeda. Trek World Racing žuga.

Če smo pred dnevi na mtb.si še lahko prestop nekdanjega svetovnega prvaka v spustu Sama Hilla od Specializeda k ekipi Chain Reaction Cycles/NukeProof nekako potihem omenili z videom v Video 5ku, si današnja novica iz ZDA zasluži svojo novico. Dvakratni zmagovalec razvrstitve spusta v svetovnem pokalu (2011 in 2012), Američan Aaron Gwin, bo po novem nastopal za Specialized, je objavil ta proizvajalec koles.

Gotovo največje presenečenje letošnjih prestopov je še toliko večje, ker je Gwin letos poleti podpisal pismo o nameri sodelovanja z ekipo Trek World Racing za še tri leta.

“Odkar nam je gospod Gwin sredi decembra najprej preko agenta sporočil, da ne namerava nastopati za našo ekipo, smo se trudili vzpostaviti stik z njim, da bi razumeli njegove razloge in mu skušali ugoditi. Sledilo je obvestilo njegovega odvetnika, s katerim nam je gospod Gwin sporočil, da zapušča ekipo. Presenečeni smo nad neprofesionalnim ravnanjem gospoda Gwina in bomo uporabili vse možnosti, ki jih še imamo, tudi pravne,” so v sporočilu za medije med drugim zapisali pri ekipi Trek World Racing.

Specializedova ekipa v spustu se bo imenovala S-Racing DH Team, brez omembe energijske pijače Monster, saj je zeleni M Hill odnesel s seboj v CRC, Gwin pa je s seboj na čeladi prinesel rdečega bika. V ekipi bo ob Troyu Brosnanu še Mitch Ropelato.

Dramatične menjave pri velikem rdečem S torej: v tednu dnu so izgubili Burryja Standerja in Sama Hilla, ob “ugrabitvi” Gwina se na Specialized vrača cestni šprinterski zvezdnik Mark Cavendish, ki se je pridružil moštvu Omega Pharma – Quick Step.

Na uvodni fotografiji Aaron Gwin na zaključku svetovnega pokala v Hafjellu, foto Grega Stopar.

Takole so pa objavili na Spec’ TY kanalu, Troy Brosnan glasuje, kdo bi se lahko pridružil Specializedu, potem pa …

Sledite nam