14. junija 2015

Najdaljša tretja etapa in naslednji dan četrta, vzpon s 1000 metri višine. Pri ženskah še vedno Sally Bigham suvereno, čeprav z ne preveliko prednostjo, pri moških spremembe na vrhu.

Kraljevsko etapo po pogorju Dachstein je zmagal Alban Lakata (Topeak Ergon), drugi je bil Herman Pernsteiner (Centurion Vaude) in tretji Daniel Geismayr (Centurion Vaude).
Vodstvo v skupni uvrstitvi je tako prevzel Daniel Geismayr, saj je Leonardo Paez zaostal za 11 minut.

Pri dekletih je z zmago vodstvo ohranila Sally Bigham (Topeak Ergon) druga je Kate Fluker (NZXC Racing) in tretja Christina Kollmann (Fill Scott).

Naporna etapa je pobrala precej moči tudi nam, saj sta dva dolga vzpona in nekaj krajših ter spusti začinjeni s kros pasažami zahtevali zbranost dobre štiri ure. Seveda tudi ramp s koreninami ni manjkalo, tako da je bilo kar nekaj sestopanja na 25-odstotnih “klančkih”.

Lenart Noč (Uni Team) sicer pravi, da je bil precej prazen, a vendar njegov zaostanek ni bil prevelik. Bil je namreč sedeminšestdeseti.

Peter Vesel (Uni Team) je bil v kategoriji deseti, Dejan Nemeček (Uni Team) dvanajsti in jaz (MTB Trbovlje/Specialized) petnajsti.

Tomi Iskra (KD Brda Dobrova) je bil osemnajsti v svoji kategoriji sportklasse 3.

Vzpon Planai, češnja na vrhu!

Dan ni obetal kake vročine in bilo je zelo primerno za vzpon. Vsi tekmovalci so zbrali še zadnje moči za kako uro (nekateri malo več) na visokem utripu in težkem dihanju. Vzpon po makadamu, nekaj malega asfalta in planinska pot v srpentinah na Planai. Nič za slabo srce!

Najhitreje je z njim opravil Damiano Ferraro (Selle San Marco-Trek), drugi je bil Tony Longo (Bianchi) in tretji Alban Lakata (Topeak Ergon). Skupni zmagovalec Alpen Tour Trophy 2015 je tako postal Longo, za sekundo pred Lakato in Roelom Paulissenom.

Pri dekletih je bila najboljša na vzponu Brazilka Isabella Lacerda (LM/Shimano), druga je bila Sally Bigham in tretja Kate Fluker. V skupni uvrstitvi je tako zmagala Sally Bigham pred Kate Fluker in Christino Kollman.

Lenart Noč je bil danes triinšestdeseti in je skupno končal na devetinštiridesetem mestu.

Peter Vesel je bil v kategoriji elite master enajsti, Dejan Nemeček dvanajsti in jaz šestnajsti. Skupno smo končali na enajstem, dvanajstem in petnajstem mestu.

Tomi Iskra v kategoriji sportklasse 3 je bil danes enajsti in je skupno končal na osemnajstem mestu v svoji kategoriji.

Etapna dirka ni bila lahka, ni pa bila tako zahtevna, da je ne bi bil sposoben odpeljati dober slovenski rekreativec. Glede stroškov pa: res je da je startnina precej visoka, a vključuje tudi kompletno večerjo z neomejeno hrano in to na nivoju premium cateringa. V tem času je cena za nočitev v Schladmingu v normalnih okvirih (apartma za šest oseb cca 270 evrov za štiri noči) tako, da potrebuješ samo še nekaj žepnine za malico in kavo. Če sami izračunate, kolikšni so stroški obiska Garde ali Selve Val Gardene, boste presenečeni!

Mi smo vsi po vrsti zadovoljni s tekmovanjem in svojimi predstavami. Nekateri imamo do sedaj že preko 15 startov in počasi bo čas za kak teden počitka. Še Alpe Adria MTB maraton v Beljaku, Kranjski Gori in Trbižu, potem pa …

Preberi še …

Alpen Tour Trophy 2015: 2. etapa, Keibling
Alpen Tour Trophy 2015: 1. etapa, Hochwurzen

Alpen Tour Trophy 2015

Na uvodni sliki zmagovalca Alpen Tour Trophy 2015, Sally Bigham in Tony Longo. Fotografiji www.alpen-tour.at

Sledite nam