GShock
Wheelbase Devil's trails Trgovina Ride Freestyle Giant
16. junija 2013

Z dirko v spustu se je zaključil zelo intenziven konec tedna v Val di Sole, znova pa smo bili priča zelo dobrim uvrstitvam Slovencev. Černilogarjeva je bila 9., Žabjek med mladinci 12., Pandur pa 48.

S finalom dirke v spustu se je zaključil zelo intenziven konec tedna svetovnega pokala v Val di Sole, znova pa smo bili priča zelo dobrim uvrstitvam Slovencev. Černilogarjeva je bila 9., Žabjek med mladinci 12., Pandur pa 48.

Pred tednom dni v Fort Williamu je bila Zarja Černilogar (Blackthorn GT) deseta, danes pa je na progi “Black Snake” v Val di Sole svoj najboljši dosežek še izboljšala za eno mesto. Na vmesnih časih je kazalo še bolje, saj je zabeležila dva 7. vmesna časa in šesto najvišjo hitrost. Z novimi 60 točkami pa se je povzpela tudi na 10. mesto v seštevku svetovnega pokala.

V dirki mladincev je zelo dobro nastopil Jure Žabjek (Unior Tools Team), z 12. mestom pa tudi že napovedal boj za deseterico. Uvrstitev iz kvalifikacij je močno izboljšal Tilen Leban (Blackthorn GT) in dirko končal na 41. mestu. Miha Ivančič in Mitja Černilogar sta bila 56. oz. 62.

V dirki moški smo imeli le enega predstavnika – Žiga Pandur (Unior Tools Team) je osvojil 48. mesto in s tem popravil svojo dosedanjo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu. Kljub lepemu dosežku s svojo vožnjo ni bil zadovoljen, več pa boste izvedeli v njegovi izjavi.

Zarja Černilogar: “Štiri dni sonca in nekaj malega dežja. Proga v Val di Sole je bila vsak dan drugačna. Finalna vožnja je bila kar v redu, le v zadnjem delu sem imela hudo situacijo. Zadnji del mi je odneslo, bila sem tudi že utrujena, komaj sem se ujela … Vendar pa se je vse srečno končalo. Moram priznati, da me je v zadnjem delu zelo pobralo, malo moram še delati na kondiciji. Izboljšala sem svojo najboljšo uvrstitev, kar je odlično!”

Jure Žabjek: “V finalni vožnji sem naredil dve napaki. Bolj kritična je bila tista na delu proge, ki si ga nisem najbolje zapomnil in sem po nepotrebnem odrival, nato pa sem se močno ustavil in z nizko hitrostjo vstopil v naslednji ovinek. Razen tega pa je šlo vse v redu. Konkurenca v mladinski kategoriji je močna, vendar bom na naslednji dirki zagotovo napadal prvih deset. Fizično sem dovolj pripravljen, vendar moram še bolje preučiti progo in voziti brez napake.”

Žiga Pandur: “Vožnja nikakor ni stekla, kot bi morala, tako, kot je šlo na treningih. Večkrat sem se zataknil, ko pa sem že razvil pravo hitrost, mi je zdrsnilo. Majhne napake so se seštevale in od tu je prišel zaostanek. Končna uvrstitev vendarle ni slaba, moja najboljša do sedaj. Vendar pa vem, da sem sposoben voziti bolje, kar sem dokazal na treningih.”

Na vrhu znova dvojna zmaga za Athertone; Rachel in Gee imata z dvema zmagama tudi že lepo prednost v skupnem seštevku in ostali se bodo morali več kot le potruditi, da ju ujamejo ali celo prehitijo. Dirko moških so zaznamovale hude težave nekaterih vodilnih tekmovalcev, a tudi tega smo že vajeni na tej 2 km dolgi progi, ki se jo je prijelo ime “Black Snake”.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje od 25. do 28. julija v Andori, znova s trojnim programom.

Vrstni redi na strani UCI
Posnetek finala DHI

Na uvodni sliki je Zarja v družbi Myriam Nicole; vse foto Grega Stopar

Kenda DH Pohorje
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Devil's trails
Sledite nam