park ajdovščina
23. aprila 2024

Po MTB poteh nad Ajdovščino odslej brez strahu pred kaznimi – vsaj po prvih 7 kilometrih nad Palami. Več sledi.

V petek so ajdovski gorski kolesarji in obiskovalci od blizu in daleč dočakali uradno otvoritev prvih legalnih poti nad tem mestom, ki je prava MTB prestolnica Severne Primorske in si upamo reči tudi eno žarišč gorskega kolesarstva v Sloveniji.

Vse papirje in žige imajo poti v okolici izvira Hublja in ajdovskih Pal. Natančneje 7 kilometrov poti – pet poti za spust (Kamplc, Kosa, Klop, Frutabela in Čez korenino) ter dva vzpona (Frutabela up in Uphill).

Tu je super, a ker vemo, da to ni vse, kar se fura nad Ajdovščino, celoten projekt obsega približno 40 kilometrov tras oziroma 19 prog. Na vse to obilje pa bo treba še malo (ali veliko) počakati, saj so postopki s pridobivanjem soglasij vred zamudni.

Projekt vodi Občina Ajdovščina z Zavodom za šport Ajdovščina ter kluboma Črn trn in Kampelc.

Opis vseh prog na strani Zavoda za šport Ajdovščina

Od leve: Nejc Bole (DK Kampelc), Uroš Pintar (direktor Zavoda za šport), Sebastjan Kodele (KK Črn trn) in Miloš Popovič (predsednik Športne zveze Ajdovščina)

Brezplačno pa ni

Uporabnike prog na recepciji bližnjega hostla čakajo vinjete. Dnevne so za odrasle po 8 €, letne po 55 €. Za mlade in za člane domačih klubov manj, za e-kolesarje pa več. Vsi prihodki od prodaje vinjet bodo namenjeni vzdrževanju in urejanju poti.

Celoten cenik

Vir: Lokalne Ajdovščina

Fotografiji David Prosen

Preberi še

Tahitre 945: Legalno v Ajdovščini in na Sv. Petru
Bike park Poseka v novo sezono s prenovljenim flowom

Sledite nam