bike park poseka, šnel pepi flow
11. aprila 2024

V parku z vlečnico na Ravnah na Koroškem kar nekaj novosti, tudi prireditve in vinjeta za podporo vzdrževalcem, a le za uporabo prog izven delovanja žičnice.

Park na Ravnah na Koroškem so odprli leta 2018 in ga pred dvema letoma nadgradili s prvo predelavo vlečnice za smučarje za uporabo za kolesarje. Park nad ravenskim športnim parkom se ponaša s petimi progami na 160 m višinske razlike, za sezono 2024 pa pripravljajo kar nekaj novosti.

Največja je popolna prenova flow proge, imenovane Šnel Pepi Flow po lokalnem posebnežu, ki se je baje silno hitro premikal. Prenovo so zaupali kar priznanim graditeljem BATT Crew.

O prenovi Šnel Pepija prvi BATT Jan Perše:

Izjemno sem vesel in hvaležen, da je Bike park Poseka prvi bike park v Sloveniji, ki nam popolnoma zaupa rekonstrukcijo že obstoječih kolesarskih poti.

Po ogledu terena vidim ogromen potencial za prenovo Šnel Pepi Flow linije v progresivno, a varno, tudi za začetne kolesarje primerno linijo. Za letošnje leto je plan popolna rekonstrukcija Flowa in popravilo določenih odsekov na preostalih linijah. ‘Progresivna’ je izraz, ki ga rad uporabljam in izvajam, opisuje pa stil gradnje linije, ki nam po večkrat prevoženi liniji še vedno ponuja možnosti kolesarjenja na ‘tisoč in en način’. Tako lahko kolesar varno napreduje, pridobiva hitrost in ravnotežje ter odkriva nove načine kolesarjenja. V Flow želim dodati predvsem več zabave, možnost kombinacij, ki bodo popestrile in navduševale obiskovalce Bike parka Poseka. V zadnjih letih se je število gorskih kolesarjev konkretno povečalo, zato je potreba po večjem številu bike parkov in kakovostnih linijah toliko večja. Z razvojem in osveževanjem nove ponudbe v parkih lahko postanemo konkurenčna država večjim, že bolj znanim turističnim državam, ki so prijazne gorskim kolesarjem.

Ekipa BATT Crew bo vodila tudi letošnji “Dig day“, tradicionalno delovno akcijo in šolo urejanja prog v parku Poseka, ki bo letos 4. maja. Teden dni pozneje, 11. maja, sledi otvoritev sezone. Takrat bo povsem nared tudi novi Šnel Pepi Flow.

Da do takrat vožnja po progah ni dovoljena, verjetno ni treba ponavljati.

Kolesarski park Vida Peršaka bo letos potekal med 19. in 21. julijem. Tudi priljubljeni Friday Rida Day se vrne.

Kolesarska “vinjeta” PiciklPasoš

Park, s katerim upravlja Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne (ZKŠTM), ni pridobitna dejavnost in deluje v sodelovanju z lokalno MTB skupnostjo. Tako tudi proge redno ureja ekipa prostovoljcev. Tudi zato, ker proge parka kolesarji uporabljajo tudi izven delovanja vlečnice, so se odločili za uvedbo letne vinjete za podporo vzdrževanju in za razvoj novih projektov. Imenovala se bo PeciklPasoš in bo od 15. aprila na voljo na recepciji DTK (bližnjega zimskega bazena) za ceno 15 evrov, v času delovanja parka pa tudi v Hiši Poseka.

bike park poseka, piciklpasoš

PiciklPasoš velja za uporabo bike parka izven obratovalnega časa vlečnice, z nakupom pa lahko vzdrževalce seveda podprejo tudi tisti, ki pridejo furat le na vlečnico.

Spremembe pozdravljajo tudi v Kolesarskem klubu Ravne

Matej Kodrin, trener KK Ravne:

Razvoj kluba je močno povezan z razvojem Bike parka Poseka, saj opažamo porast zanimanja otrok in mladine za kolesarski šport, predvsem disciplino enduro. Športni objekt je za klub bistvenega pomena in nam služi kot glavni poligon za izvajanje treningov tekmovalnih in netekmovalnih skupin. V klubu pozdravljamo namero o obnovi poti in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

Tako, zdaj vemo vse, razen tega, če bomo ob zvokih koroško-dalmatinskega melosa lahko kaj spili in pojedli tudi pri Luki Basiju.

bikeparkposeka.si

Preberi še

Bike park Poseka bo prvi pri nas kolesarje prevažal z vlečnico

Sledite nam