19. marca 2015

Dirka gre naprej. Etapa v okolici Worcestra (izgovori ‘vuster’) v dolžini 111 km in 2000 višinskih metrov. Vroče, prašno in podlaga iz za pest velikega kamenja! Cilj isti in izvršitev … Tudi!

Ekipa Etis, Peter Vesel in Ivonne Kraft, je danes imela v načrtu vožnjo skupaj s konkurenti v kategoriji. Naloga ne bi smela biti pretežka, saj je večina po dveh 100+ etapah precej izmučena. Posebej ženski del para. Partnerji na trenutke enostavno pozabijo na njih in se zaženejo v klanec kot springboki (vrsta gazele).

Sonce, ki je bilo na začetku še usmiljeno, je po nekaj urah začelo spet žareti s polno močjo. Dihanje v prahu skoraj nemogoče, saj pot in prah nista najboljša kombinacija. Do prve okrepne točke je ta načrt še nekako deloval, potem pa sta morala Ivonne in Peter voziti svoj tempo. Po njunih besedah je vožnja namreč postala ležerna in lahko bi se zavleklo v šest ur. Tega pa si nista želela. Potrebujeta tudi visok ritem zaradi koncentracije in lažjega premagovanja ovir na poti.

Tako sta na drugi okrepni točki imela prednost dveh minut in pol, ki sta jo do tretje ohranjala in v cilj prišla kot prva v času 5 ur 14 minut. Njuna prednost pred drugima dvema, ekipo Asrin Cycling / Nizaam Essa, Catherine Williamson, je bila 4 minute. Tretja je bila ekipa Dietrich Rocky Mountain / Carsten Bresser, Hanka Kupfernagel.

V skupni uvrstitvi vodi ETIS pred ENS RH77. Razlika je dobrih 21 minut.

Petar Karadža in partner Jonathan Wallace sta danes malo popustila, saj Jonathan ni zmogel zdržati Petrovega tempa. Vendar pa to ne pomeni, da je v težavah. Potrebuje samo svoj tempo, saj Amamubesi Absa Cape Epica ve, kako se pride do konca. In to je prvi cilj!

Absolutna konkurenca sprašujete … Nič novega. Danes sicer zmaga za Južno Afriko, Scott Factory Racing / Philip Buys, Matthys Beukes, s tremi minutami in pol prednosti, druga v šprintu Kristian Hynek in Alban Lakata / Topeak Ergon in tretja Jaroslav Kulhavy in Christoph Sauser / Songo.info, ki še vedno vodita v skupni razvrstitvi.

In ženske? Njihova dirka se je spremenila v boj za drugo mesto. V tempu, ki ga narekujeta Annika Langvad in Ariane Kleinhans / RECM Specialized, ostali ženski pari in velika večina moških, enostavno ostanejo v njunem prahu. Danes sta zmagali s prednostjo dvajsetih minut. S tako vožjo bosta do konca dirke imeli prednost ene cele etape. Drugi sta Ascendis Health / Jennie Stenerhag, Robyn de Groot in tretji Meerendal Wheeler / Esther Suss, Alice Pirard.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Ivonne v svojem elementu. Na ravnini pa je na vrsti Peter. Vse foto Nejc Vesel.

Sledite nam