Freestyle gradimo skupaj
Ride Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
9. maja 2017

Pretekli vikend so se BMXerji po prvi dirki v italijanskem Rivignianu pomerili tudi na domačih tleh. Zelo dober izkupiček slovenskega BMX podmladka.

Končana je druga dirka pokala Alpe Adria v BMXu. Dirkaški vikend je gostil Maribor. Za organizacijo so pod taktirko Tilna Franka poskrbeli v domačem klubu BSX Racing Team.

Iz dirke v dirko je videti, da se BMX zelo hitro razvija tudi v Sloveniji. Število tekmovalcev je iz leta v leto večje, s tem pa raste tudi konkurenca in le-te je vedno več ravno v mlajših kategorijah. Bravo slovenski klubi, da pozornost usmerjate tudi v BMX podmladek!

Dirkaški vikend se je odvijal na nekoliko prenovljeni mariborski progi, ki je tik pred dirko dobila še nekaj novih asfaltnih površin in za piko na i še nova štartna vratca.

Asfalt so položili na dveh delih. Predvsem zaradi varnosti, saj asfalt ponuja boljši oprijem kot pesek, s tem pa omogoča boljše pogoje za doseganje višjih hitrosti in še pridobi na atraktivnosti.

Nova štartna vrata so dejansko pika na i zelo lepo vzdrževani mariborski progi. S tem so pri domačem klubu dobili kakovostna, predvsem pa identična štartna vrata tistim na svetovnih pokalih. Pri novih vratih je potrebno izpostaviti predvsem hitrejši odziv, kar je bistveno predvsem za tekmovalce, saj jim omogoča eksplozivnejše štarte.

Daljši video, ki ga je pripravil dvojec oče in sin – Tone Stojko in Simon Stojko Falk:

Dva dni dirkanja in kopica slovenskih zmag

Če najprej izpostavimo najmlajše kategorije sobotnih dirk, je domači klub BSX Racing Team zabeležil zmage v kategorijah amaterji do 6 let (Anže Zvarc), amaterji med 9 in 10 let (Jan Vezonik), dečki 9 do 10 let (Miha Čeh) in dečki 13 do 14 let (Staš Lukič).

Tekmovalci KK Črn trn pa so bili najuspešnejši v kategorijah amaterji 7 do 8 let (Anže Rovtar), amaterji 11 in 12 let (Nejc Batič), dečki do 8 let (Nik Prek) in moški 17+ (Žan Godina).


V nedeljo so se med slovenskimi predstavniki najboje odrezali: Anže Rovtar KK Črn trn (amaterji 7-8), Jan Vezonik BSX Racing Team (amaterji 9-10), Nejc Batič KK Črn trn (amaterji 11-12, 13+), Nik Prek KK Črn trn (dečki do 8 let), Miha Čeh BSX Racing Team (dečki 9-10), Staš Lukič BSX Racing Team (13 -14).

Vrstni redi sobota
Vrstni redi nedelja

Serija Alpe Adria vključuje sedem dirk, ki si jih med seboj delijo Avstrijci, Italijani, Madžari in Slovenci.

Naslednja dirka pokala Alpe Adria bo 27. in 28. maja. Gostitelj bo avstrijski Vösendorf.

Krajše poročilo tudi na FB strani KK Črn trn. Na strani BSX Racing Teama pa še množica fotografij, ki jih je prispeval ex BMX šampion Simon Stojko – Falk.

Fotografije Pizza Production

{gallery}2017/170509_AA_BMX{/gallery}

Freestyle gradimo skupaj
Ride Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam