19. septembra 2017

Cape Epic se vrača na stara pota slave. Na jugu Afrike se bodo pedala vrtela med 18. in 25. marcem prihodnje leto.

Po nekajletnem priklanjanju tekmovalcem v krosu, se Cape Epic vrača na format, ki je zopet pisan na kožo maratoncem. Format, ki mu je prinesel slavo in ga povzdignil v vrh svetovnih gorskokolesarskih etapnih dirk. Med 18. in 25. marcem 2018!

15. ponovitev neukročene dirke

Štiri etape z dolžino preko 100 kilometrov, vožnja na čas na začetku in v sredini dirke ter zahtevna etapa in ne le sprehod za zadnji dan. To je Cape Epic kot izpred desetletja, ko smo z odprtimi usti spremljali epske borbe najboljših maratonskih parov na svetu.

{loadposition inside}

Zahteven, naraven teren se meša z umetno narejenimi enoslednicami in dooolgimi vzponi. Vse kar poželi srce vzdržljivostnih gorskih kolesarjev. Napor, veselje, prah, solze, skale, navdušenje, sipki pesek, rečni prehodi … to so stvari in čustva, ki jih prinaša ta neukročena dirka po brezpotjih Južne Afrike.

Skupna dolžina 15. Epica bo 658 kilometrov, z vključenimi 13530 višinskimi metri vzponov. Podatkov o tem, ali bo slovenska udeležba na dirki tudi prihodnje leto, še nimamo.

To je Cape Epic 2018

Video ti pričara svet dirke, njeno zahtevnost in priznanje, ko končno, po osmih težkih etapah, polnih mučenja, a tudi zadovoljstva, prideš na cilj.


Ostale informacije najdeš na cape-epic.com

Foto, uradna facebook stran Absa Cape Epic

Sledite nam