3. novembra 2018

Projekt v MTB trail centru Kočevje s podporo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja dokončan do poletja 2019, gradbena dela že decembra letos.

MTB trail center Kočevje nad Dolgo vasjo zaradi svojih prog in dogodkov redno dobiva prostor na naših straneh. A novih zamisli jim ne zmanjka. Najnovejši projekt je “skill park” oziroma območje z objekti za piljenje veščin.

Kmalu začenjajo s prvo fazo gradbenih del, ki bodo dokončana sredi decembra. Ko bo v naslednji sezoni park zasijal v končni obliki, dobi še oznake, informacijske table, otroška kolesa za izposojo in promocijske videe.

Skill park bo zrasel v prelepem senčnem delu gozdička ob vznožju trail centra, nad letos zgrajeno teraso. Sestavljen bo iz kratke linije za najmlajše, kjer se bodo spoznavali z rolerji in bandami. Linija bo prekrita s peskom, da bo bolj letelo in znižalo stroške vzdrževanja. Poleg bo daljša linija z več tehničnimi elementi, našla se bo tudi kakšna lesena banda in skok. Tretji del pa je skill park z dropi, tehničnimi odseki za ravnotežje in ostalimi deli za učenje otrok in odraslih.

Klikni za večjo skico skill parka

Skill park bo namenjen vsem gorskim kolesarjem, predvsem pa otrokom. Še posebej bo primeren za učenje tehnike za mlade ter za otroški MTB kamp. Dele bodo vključili tudi v dirko XC Kočevje, zlasti za mlajše kategorije.

Projekt vodijo Kolesarsko društvo Melamin, Zavod Kočevsko in Zavod za šport občine Kočevje s podizvajalci. Pripravljati so ga začeli že v začetku leta 2017, potrditev financiranja iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja pa so dobili junija letos. Po kupih papirologije, podpisov in soglasij seveda.

Zdaj tudi vedo, kako, in to najverjetneje ni zadnji takšen projekt te druščine.

Projekt mora biti v celoti končan poleti 2019, skill park z obema linijama pa do konca leta 2018. Prvi preizkus bo že na krosu Zimske lige Istre in Kvarnerja 2. decembra. Če bo le vreme sodelovalo.

Avtor skice je Klemen Kožuh

www.mtbtrailcenterkocevje.com

Preberi še
Enduro Kočevje: Od meglenega jutra do noči ob ognju
ZLIKovci gredo v 12. sezono

Sledite nam