17. marca 2015

Panorama je ostala ista, zamenjala se je samo trasa. Peter in Ivonne danes do … zvezd!

Včerajšnji dež je prinesel s seboj precejšnjo ohladitev. Čeprav je bila napoved sicer lepa veter, ki je norel s hitrostjo štirideset kilometrov na uro ni obetal kake toplote. Peter Vesel in Ivonne Kraft sta se premražena spravila na start. Šele v gruči sotrpinov se je pojavil nasmešek. Vsi so pač v istem položaju in tovarištvo v trpljenju je dober motivator. 92 kilometrov in 2300 višinskih metrov je danes čakalo tekmovalce. Na pogled sicer lažja kakor včeraj, a z bolj strmimi klanci, še posebej na začetku.

Po Petrovih besedah je ekipa ETIS že na prvem vzponu napravila razliko, ki pa sta jo Avstrijca pokrila na spustu. In tako naprej. Na klanec vedno razlika, ki sta jo Avstrijca skušala pokriti na spustu. In ko se enkrat to ni izšlo, je ekipa ETIS naredila razliko, ki se je povečevala do cilja. V cilju sta tako bila prva v kategoriji in začelo se je nestrpno čakanje. Minute so se vlekle in vlekle in vlekle. Medtem sta v cilj prišla druga in tretja dvojica. In ko je minila enajsta minuta je bilo jasno; Ekipa ETIS je prevzela vodstvo v skupni uvrstitvi.

Druga je bila ekipa Asrin Cycling / Nizaam Essa, Catherine Williamson in tretja ekipa Open – Kappius components / Jean-Francois Bossler, Coralie Redelsperger.

Veselje je bilo veliko, saj etapa s kotalečim zaključkom ni bila pisana  ETIS-u na kožo. Sedaj čaka še ena podobna etapa, kjer bo prednost težko ohraniti, a Peter in Ivonne pravita, da bosta za majico vodilnih naredila vse!

V skupni uvrstitvi tako vodi ETIS pred ENS RH77 in Asrin Cycling.

Petar Karadža in partner iz ekipe Campana sta tudi danes svoje dirkanje opravila zelo solidno. Petar je sicer vlečni del v paru. Toda tudi Jonathan se ne da in mu uporno sledi, pa četudi na škrge.

Etapo v absolutni konkurenci sta dobila Jaroslav Kulhavy in Christoph Sauser / Songo.info pred Kristianom Hynekom in Albanom Lakato / Topeak Ergon, tretja pa spet Jose Hermida in Rudi van Houts / Multivan Merida.

V ženski konkurenci nič novega. Power duo Annika Langvad in Ariane Kleinhans / RECM Specialized sta svoje konkurentke spet pustili daleč za seboj.

Jutri torej sledi grizenje nohtov in po etapi bodo razmerja pri mešanih dvojicah že bolj jasna.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter med prihodom v cilj etape. Vse foto Nejc Vesel.

   

Sledite nam