19. marca 2012

V sodelovanju z novim pokroviteljem Garminom pester program kamniškega kluba. Peterica s Ferenčakom na čelu v ekipi za svetovni pokal in še sedemdeseterica doma in čez mejo.


Sporočilo za medije kluba Calcit Bike Team-GT pred začetkom sezone 2012

Kolesarji in kolesarke Calcit Bike Team-GTja so z nedeljsko trening dirko zimske lige v bližini hrvaškega Labina zaključili s pripravljalnim obdobjem. Prihajajoči vikend se namreč za najhitrejše kamniške tekmovalce začne mednarodna sezona v avstrijskem Langenloisu. Po uspešnih pripravah na slovenski obali ter nekaj trening dirkah hrvaške zimske lige v Istri so pričakovanja tako tekmovalcev kot  vodstva kluba upravičeno visoka.

Športni direktor kluba Mohor Vrhovnik: ”Na omenjenih dirkah so imeli naši tekmovalci sicer nekaj tehničnih težav z opremo in njenimi nastavitvami. Razlog tiči predvsem v tem, da oprema, ki jo potrebujemo za letošnja tekmovanja, še ni v celoti dostavljena in zato skupaj s tekmovalci na tekmah nekoliko improviziramo. Prepričan sem, da bomo takrat, ko bodo na sporedu pomembna tekmovanja, kar najbolje pripravljeni na boj z močno konkurenco.”

Ekipa Calcit Bike Team-GT, ki je bila v preteklih treh sezonah daleč najuspešnejša ekipa slovenskega pokala v olimpijskem krosu, želi v letu 2012 stopiti še stopničko višje in se tako preizkusiti na močnih mednarodnih dirkah v tujini. K dolgoročno načrtovanemu projektu, katerega prvi cilj je ponoven nastop slovenskega  moškega tekmovalca na olimpijskih igrah, je v zimskem obdobju pristopil tudi Garmin Slovenija, ki je najhitrejše kolesarje Ekipe Calcit Bike Team-GT opremil s športnimi urami Forerunner 310 XT, kar je tudi močno olajšalo delo trenerju članske ekipe Gregorju Mikliču: ”Načrtovanje in predvsem spremljanje izvedbe treningov je s pomočjo športnih ur Garmin zares veliko lažje in verjamem, da tudi precej bolj učinkovito kot do sedaj. Aplikacija Garmin Connect mi z minimalnim vložkom časa postreže z vsemi podatki, ki jih potrebujem pri načrtovanju treninga.”

Še naprej glavni sponzor kluba ostaja podjetje Calcit iz Kamnika, ki klubu že vrsto let poleg finančne pomoči ob strani stoji tudi na drugih področjih. Kolesarji in kolesarke Calcit Bike Team-GTja bodo po brezpotjih še naprej drveli na preizkušenih in kvalitetnih kolesih znamke GT, ki jih je tudi letos priskrbelo podjetje Factory Store. Žalsko podjetje bo najhitrejše kamniške tekmovalce opremilo tudi s čeladami KED, gumami Hutchinson, čevlji Specialized ter vrhunsko športno prehrano Xenofit.  Factorystore bo ”calcitovcem” pomagal tudi do tranežerjev Kinetic ter vrhunskih oblačil Castelli.

Ferenčak, Korošec, Perše, Hribovšek in Zupančič

Ekipa Calcit bike team-GTja se lahko pohvali, da bo v sezoni 2012 njene barve v članskih kategorijah branilo kar 7 doma vzgojenih tekmovalcev. Klubu pa je v prestopnem času v svoje vrste uspelo pripeljati tudi zelo obetavnega Urbana Ferenčaka, ki je do sedaj vozil za italijansko ekipo Torpado.

Prav Urban bo v sezoni 2012 tvoril jedro ”World cup” ekipe, ki jo poleg njega sestavljajo še Rok Korošec, Tina Perše in Boštjan Hribovšek. Ti izbrani kolesarji bodo v prihajajoči sezoni dirkali na vseh svetovnih pokalih, ki bodo organizirani v  Evropi. Korošec in Ferenčak bosta nastopala v kategoriji mlajših članov in njun prvi cilj sezone, poleg državnega prvenstva je osvojiti čim večje število mednarodnih UCI točk, ki prinašajo dobre štartne položaje na velikih tekmovanjih. Le tako bosta lahko konkurenčna na dirkah najvišjega svetovnega ranga.
Tina Perše, lani 17. mladinka sveta, bo letos še vedno dirkala v kategoriji mladink. Dobri rezultati pretekle sezone ji dajejo zagon, da letos poseže v prvo deseterico uvrščenih. Po lanski zmagi na generalki pred svetovnim prvenstvom leta 2013 ji motivacije in upanja zagotovo ne primanjkuje.

Boštjan Hribovšek pa se bo po lanski zmagi na ”eliminatorju” v Kamniku v letošnji sezoni preizkusil na izločilnih dirkah najvišjega ranga. Njegov prvi cilj je, da se mu uspe kvalificirati na tekmo in se tam pomeriti z 32 najboljšimi gorsko kolesarskimi šprinterji na svetu.

Šele 16-letni Peter Zupančič pa bo, kjub temu da je še premlad za tekmovanje na svetovnih prvenstvih, prav tako uvrščen v ”World cup” ekipo, saj nam je v preteklih sezon pripravil kar nekaj izjemih predstav na dirkah. Tako bo skupaj z ostalimi fanti ter dekletom potoval na največja tekmovanja in nabiral izkušnje, ki mu bodo še kako koristile že v naslednjem letu. Njegov cilj na domačih tleh je, da v kategoriji kar dve leti starejših mladincev zmaga na državnem prvenstvu.

Domača scena in kolesarska šola

Ostalih 70 aktivnih tekmovalcev v klubu se bo posvečalo predvsem tekmam slovenskega pokala ter državnega prvenstva. Skupaj s tekmovalci številne kolesarske šole se bodo udeležili tudi nekaterih tekem nižjega ranga v tujini (Alpe Adrija, hrvaški pokal, avstrijski pokal …).
Najštevilčnejša gorskokolesarska šola v Sloveniji bo zelo prepoznavna na vsaki tekmi. Kljub temu, da rezultat na dirkah mladih ni v ospredju, se med kamniškimi otroki skriva marsikateri talent, ki bo ob pridnem in zavzetem delu v prihodnosti lahko žel uspehe na velikih tekmovanjih.
V klubu pa bomo še naprej kot obstransko dejavnost izvajali tudi aktivnosti okrog amaterske cestne ekipe, ki se posveča tekmam slovenskega pokala in množičnih prireditev po vsej Sloveniji. V preteklih letih so fantje te ekipe dosegli že kar nekaj odmevnih rezultatov. Med imeni ”cestarjev” najbolj izstopata Jure Kukovič in Blaž Boršnjak, ki sta izjemna v vožnji na klanec.
Calcit Bike Team-GT, ki ima v svojih vrstah kar pet državnih prvakov iz leta 2011 je zagotovo ekipa, na katero velja staviti tudi letos. Fantje in dekleta so dobro pripravljeni na začetek sezone 2012 in računajo na vašo podporo!

calcit-bike.com

Na uvodni fotografiji mladinski prvak pretekle sezone Rok Korošec, ki bo v letu 2012 prvič nastopal med člani do 23 let. Foto Grega Stopar.

Sledite nam