14. marca 2016

Montedoro enduro iz nakupovalnega središča na stezice. Rekordno število udeležencev in zmagi Furlanke in Korošca.

Z rekordno udeležbo 142 nastopajočih se je v nedeljo s preizkušnjo Montedoro enduro v Miljah pri Trstu začela letošnja serija SloEnduro 4Fun.

Za drugačen začetek sezone so se udeleženci najprej pomerili na prologu v nakupovalnem središču, z najvišjega nadstropja do garaže. Nato so se odpravili na sonce in burjo na štiri hitrostne preizkušnje v smeri Socerba. Natačneje na po dva nastopa na vsaki od dveh prog – ker niso dobili dovoljenj za celotno sprva načrtovano traso, so jo v tednu pred tekmovanjem prilagodili.

Na vrhu Giulia in Pero

Na prvi od kar desetih letošnjih dirk SloEnduro 4Fun je zmagovalec med moškimi postal kar lanski skupni zmagovalec, Korošec Peter Mlinar (Črn trn), pri ženskah pa Furlanka Giulia Albanese (UC Caprivesi), lani zmagovalka v Kamniku.

Pero je v seštevku prologa in štirih etap za 12 sekund prehitel drugouvrščenega Italijana Francesca Remota (ASD Fun Bike) in tretjeuvrščenega Avstrijca Matthiasa Stoniga (MS Mondraker Team), ki ju je ločilo le 6 stotink sekunde. V prvi peterici sta sledila še mladinec Matjaž Istenič (Energijateam.com) na 4. in Urban Ferenčak (Unior Tools Team) na 5. mestu. Tudi drugo polovico najhitrejše deseterice so si lepo razdelili kolesarji iz teh treh držav.


Istenič je bil najhitrejši mladinec dirke, Luca Bergamasco (Pedroni Cycles Racing Team) je bil na 6. mestu najboljši mlajši član, kar je lokalna kategorija. Jernej Muzga (MTB Trbovlje) je s 16. mestom zmagal v kategoriji starejših od 30 let, David Taucer (Federclub Trieste) pa je z 20. slavil zmago med starejšimi od 40 let. Za SloEnduro 4Fun sicer štejeta le dve kategoriji: ženske in moški.

SloEnduro 4Fun se bo nadaljeval 1. maja v Dobrni z drugim endurom Krokar, še prej pa bo na vrsti otvoritev “prve lige” SloEndura z dirko Enduro 3 Camini v Dolini pri Trstu 9. in 10. aprila.

Vrstni redi Montedoro endura na sloenduro.com

www.sloenduro.com

Vse fotografije Dušan Markuš/Epic Outdoor Crew

 

Sledite nam