15. aprila 2015

Prvi dan etapne dirke po kvarnerskih otokih. Prireditev, za katero bi bilo lepo, če bi se prijela.

V Baški na otoku Krku se je danes začela težko pričakovana etapna dirka dvojic 4 Islands. Prijave in logistika pred tekmo ima vse, kar imajo veliki. Brez nepotrebnih vprašanj so nam podali vse napotke in pripadajoče dokumente in ostalo, tako, da so bila že pripravljena vprašanja enostavno odveč.

Napotki pred etapo so bili natančni in so pokrili vsa področja, ki so bila potrebna. Medicinsko osebje na sestanku tudi ni vsakdanji pojav.

In zjutraj! Start v prelepo kvarnersko jutro. Prijetna temperatura in malo nervoze a vse to spada v igro. Trasa … poezija. Sprani makadami, ki se nadaljujejo v enoslednice, sicer po otoško posejane s kamenjem, a vendarle tekoče in navdušujoče. Seveda tudi nekaj asfalta, a samo za povezavo do naslednjih stezic in travnikov. Prehodi preko potočkov in poti v travi v najlepši pomirjujoči zeleni barvi. Užitek, ki je slajši kot marsikateri v Zahodni Evropi.

Tekmovalno je dirka tudi dobro zasedena. Lokalni šampioni in nekaj močnih tujcev je dirko naredilo tudi rezultatsko zanimivo. Sicer je med udeleženci skoraj 200 tekmovalcev iz devetnajstih držav.

Nekaj o položajih po prvi

V kategoriji do 45 let je etapo dobila dvojica Kross-Prestige / Marton Blazso, Jiri Krivanek, s časom 3 ure in 41 sekund, druga je bila ekipa Velo.hu / Zsolt Bur, Gabor Cser in tretja Djak – SportR.si / Uroš Breški in Matjaž Budin.

Nad 45 let je bila prva dvojica Bike shop, druga CK Svaty Jur in tretja Češka Sporitelna Specialized.

V ženski kategoriji je bila najhitrejša dvojica Giant Adrenalina Women Team, druga je bila Pisgah Party in tretja Mazda.

Mešana kategorija, manjše presenečenje: prva dvojica Bicikel.com / Natalija Anderluh in Primož Lindič, druga Unior Tools Team / Tanja Žakelj in Urban Ferenčak in tretja CK Svaty Jur MIX.

Jutri sledi etapa na otoku Rabu. Etapa sicer malo krajša, a zato hitrejša.

www.facebook.com/4IslandsMTB

Uvodna fotografija Dunja Dopsaj

4 Islands MTB – Vrstni redi 1. etape

Sledite nam