sloenduro kamplc
23. avgusta 2022

V seriji SloEnduro letos tekmovalci nabirajo točke na kar sedmih dirkah. In ta konec tedna je čas za finale!

V soboto in nedeljo bo nad Ajdovščino potekal že dvanajsti Kamplc enduro oziroma SloEnduro Kamplc, kot se letos uradno imenuje.

Da, dirka, ki so jo člani DK Kampelc začeli prirejati na Javorniku in jo potem preselili domov v Ajdovščino, je dve leti starejša od serije!

Velika novost letošnjega leta je selitev prireditvenega prostora iz parka Pale v središče Ajdovščine, na prenovljeni Lavričev trg. Tu bo pisarna tekmovanja, pa start in cilj ter seveda razglasitev. Cilji hitrostnih preizkušenj pa bodo seveda v Palah in še kje – natančno traso kot ponavadi objavimo v petek, trasa pa bo za trening označena v soboto.

Trasa

Toliko pa lahko povemo že zdaj: pet etap na dolgi trasi, od teh so tri povsem nove, na njih še niste dirkali! Skupna dolžina kroga bo 32 km s 1100 višinskimi metri vzponov in spustov.

Na kratki trasi bodo tri etape, krog bo s transferji meril 23 km s 720 “višinci”. Na trasi U13 pa bosta dve etapi, dolžina kroga je 13 km s 390 v.m.

V soboto se trening začne ob 12. uri, v nedeljo pa se dirka začne ob 10. uri.

Prijave so odprte do četrtka zvečer

Podrobnosti v razpisu

Dvoboj za naslov: Ivartnik proti Smrdelu

Razlike med prvimi tremi uvrščenimi v skupni razvrstitvi moških, Davidom Ivartnikom (Golovec trails), Mihom Smrdelom (MBK Črni Vrh) in Janom Štucinom (Pedal racing team) so 110 in 90 točk, še bliže je četrtouvrščeni Jan Markič (ŠKTD Avče) Štucinu, le 70 točk zaostaja. Zmagovalec dirke prejme 400 točk, drugouvrščeni 300, tretji 250, četrti 220, peti 200 … Nekaj scenarijev je za razplet, nekaj pa je gotovo – vsaka slabše opravljena etapa, padec ali okvara, ki bi pomenili zdrs po rezultatih SloEndura Kamplc, lahko pomenijo tudi premešane stopničke v skupni razvrstitvi.

Smrdel in Ivartnik sta imela letos pet medsebojnih dvobojev, prva dva je dobil Ivartnik, naslednji tri Smrdel. Smrdel, branilec naslova, mora za drugi zaporedni naslov v nedeljo zmagati. A ob njegovi zmagi mora biti za njegovo osvojitev naslova med njim in Ivartnikom vsaj še en tekmovalec.

Pri ženskah pa je Tina Smrdel (MBK Črni Vrh) že osvojila skupno zmago. Enako velja za večino mlajših kategorij, vključno z mladinci, kjer si je Miha Smrdel že zagotovil zmago – a seveda mu je pomembnejša skupna.

Vse razvrstitve v seriji SloEnduro

www.sloenduro.com

Preberi še

SloEnduro Kope: Vid Peršak in Tina Smrdel ubranila trdnjavo odprtega državnega prvenstva

Sledite nam