mtb slavnik
25. aprila 2023

V nedeljo, 14. maja 2023, bodo Hrpelje gostile že 5. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki z dobro organizacijo tekmovanja in bogatim osrednjim prizoriščem na pobočja Slavnika privablja gorske kolesarje iz Slovenije in širše regije.

mtb slavnik

Okrog 500 kolesarjev se udeležuje največjega rekreativnega gorskokolesarskega dogodka v Sloveniji. Na voljo bodo znova tri različno zahtevne trase, ki pa letošnje leto doživljajo prenovo z nekaterimi novimi odseki. Dolga trasa se s 66 kilometri približuje tudi manj zahtevnim kolesarjem, zaradi raznolikosti pa bosta nekoliko drugačni tudi ostali dve. Najboljša na kraljevski trasi bosta kronana za kralja in kraljico Slavnika, šteje pa tudi tekmovanje na gorski cilj pri Tumovi koči na Slavniku.

Dogodek se bo pričel že v soboto, 13. maja 2023, v Hotelu Admiral, kjer tekmovalci lahko prevzamejo startne številke in se družijo na “pašta” zabavi. V nedeljo se prizorišče seli k vaškemu domu v Hrpeljah, kjer bo dogodek spremljalo tudi pestro spremljevalno dogajanje. S tradicionalnim kuhanjem domačih jedi, ponudbo stojnic z lokalnimi ponudniki, MTB poligonom za najmlajše in bogatim odrskim dogajanjem. Poleg gorskih kolesarjev zato prireditev obiščejo tudi številni drugi obiskovalci in ljubitelji rekreativnih druženj, kar kaže, da gre tudi za prvovrstni turistični dogodek.

Še je čas za ugodnejšo prijavo

Ugodnejše spletne prijave na www.mtbslavnik.si so na voljo do 5. maja.

Gostitelja dogodka sta Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper, podpirajo pa ga tudi Trgo ABC, podjetje Lotrans, Kolektor Koling, Hotel Admiral, Provia in drugi partnerji.

MTB Slavnik

www.mtbslavnik.si

Facebook @mtbslavnik
Instagram @mtbslavnik

Preberi še

Maraton MTB Slavnik tudi pod oblaki z več kot 450 kolesarji

Sledite nam