mtb slavnik
Parenzana gravel Race
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
9. maja 2022

Na najdaljši od štirih tras največjega slovenskega maratona na vrhu Italijana. Uspešna prva pokoronska izvedba maratona na Slavniku, v Čičariji ter Podgrajskem ter Matarskem podolju.

Ob odsotnosti Kras krosa je MTB Slavnik najbolj množičen gorskokolesarski maraton pri nas. V prvi pokoronski izvedbi je minulo nedeljo privabil več kot 450 kolesarjev in kolesark, ki so izbirali med 9, 29, 50 in 81 km trasami na Slavniku, v Čičariji ter Podgrajskem ter Matarskem podolju. Le najmlajši niso kaj dosti izbirali, ampak so se poskusili na mini MTB poligonu na osrednjem prizorišču pri vaškem domu Hrpelje.

mtb slavnik
Start na 81 km traso, foto MTB Slavnik

Kralj in kraljica, princ in princesa …

Na 81 km trasi Hervis z nekaj več kot 2000 “višinci” kronajo kralja in kraljico. Letos sta šla naslova čez mejo v Italijo, saj je bil pri moških najhitrejši Diego Cargnelutti (Team Sportway) s časom 3 ure, 18 minut in 40 sekund, pri ženskah pa Lara Kocjancic (MBC Trieste). Diegu sta sledila Daniel Pozzecco (ASD Flamme Rouge) z zaostankom 3 minute in 6 sekund ter Matej Drinovec (KK Kranj) z zaostankom 4 minute in 3 sekunde. Tudi naprej so se uvrstila kar zanimiva imena!

mtb slavnik, diego cargnelutti, lara kocjancic
Lara Kocjancic in Diego Cargnelutti sta nova kralja Slavnika, foto MTB Slavnik

Na 50 km trasi Dacia Trgo ABC sta zmagovalca postala Marko Čretnik (Ganesha Team) in Maruša Knap (Calcit Bike Team).

29 km traso Hotel Admiral pa sta najhitreje prekolesarila Emanuele Todaro (Gruppo Bastioni Bike) in Roberta Capon (ASD Gruppo Generali Trieste).

diego cargnelutti, mtb slavnik
Cargnelutti osamljen v vodstvu, foto Bogdan Čučič

Cargnelutti je bil z 58 minutami in 51 sekundami najhitrejši tudi na vzponu na Slavnik, pri ženskah je ta čas pripadla Maruši Knap.

Tudi e-bike zmagovalca so dobili, to sta Marko Pervanja na 50 km in Roberto Zega na 29 km.

Vsi vrstni redi

mtb slavnik
Najmlajši udeleženci na svojem poligonu, foto MTB Slavnik

“V Kolesarskemu društvu Raketa smo izjemno zadovoljni, nestanovitno vreme v preteklih dneh nam zagotovo ni naredilo usluge, a vendarle smo tudi letos poskrbeli za odlično gorskokolesarsko preizkušnjo.”

Goran Sambt, vodja organizacije pri KD Raketa, ki pri izvedbi sodeluje z občino Hrpelje-Kozina ob podpori PGD Materija in Mestne občine Koper ter lokalnih društev in pokroviteljev.

www.mtbslavnik.si

Na naslovni fotografiji start 50 km trase, foto MTB Slavnik

Preberi še

Prva, a že klasična – Brkinska klasika

Parenzana gravel Race
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam