Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
8. marca 2016

Tisti Boštjan, ki je skupaj z ekipo dal med slovenskimi gorskimi kolesarji Whistlerju nov pomen.

Saj veš, Label – agencija, pa Les2Alpes in nenazadnje počitnikovanje v Whistlerju. Ture in avanture. Potovanja, a vedno povezano z zunanjimi, outdoor športi. Valovi in celec …

Boštjan Brzin

Starost: 36, čez 1 mesec 37 
Kraj: Tržič, ampak zadnjih 15 let živim v LJ
Vzdevek: Brzinc
Klub: NSK Tržič, to je bil skakalski, od takrat dalje se izogibam klubov 🙂

Denis in Lado Cindro: V mlajših letih si tekmoval v smučarskih skokih, ki so trenutno št. 1 slovenskega zimskega športa. Kako pa je bilo v tvojih časih? A bi se še spustil s skakalnice?
Boštjan: Tudi v mojih časih je bilo podobno, ko je bil svetovni prvak Frank Petek in je cela Slovenia dihala za smučarske skoke. Ko sem tekmoval v mladinskih kategorijah, smo se udarjali s Peterko in Žonto, ki sta moj letnik. No, takrat je Peterka prav tako izstopal in naredil podobno revolucijo kot danes Prevc.Trenutno so skoki vsekakor šport številka 1 pri nas, Pero pa je še za nekaj razredov boljši kot njegovi predhodniki. Po mojem mnenju je njegova miselnost, osebnost in psihična pripravljenost lahko vzor prav vsakemu vrhunskemu športniku.
Skoki niso ravno rekreativni šport kot smučanje ali kolo, da bi šel popoldne malo na skakalnico =) Spustil pa se zagotovo še bom in to kmalu na kakem veteranskem tekmovanju, potrebujem le še nekaj časa, da prebolim prehiter zaključek svoje kariere, za katero sta bila takrat kriva predvsem board in surf :).

Kakšna je pot agencije Label, kako si začel, kako se je razvijala in kakšni so plani za prihodnost?
Huh, Label ima za sabo že kar precejšnjo zgodovino in je šel že čez mnogo preprek, da je prisopihal do tukaj, kjer smo danes. V prvi vrsti gredo tukaj velike zasluge Mojci Žakelj, s katero sva ustanovila Label in skozi vsa ta leta skupaj verjela, da je mogoče, da ta lifestyle, ki ga živimo, pripelje tudi do kruha. Ni bilo vedno lahko, a sedaj, ko je dobrih 10 let okoli, lahko rečem, da smo zadovoljni in se počasi premikamo do cilja!

V turizmu, predvsem ko gre za športni aktivni turizem, se stvari definitivno ne zgodijo čez noč. Cikel lansiranja nove destinacije ali aktivnosti in jo pripeljati od ideje do izvedbe, ko dejansko začneš kaj služiti, ponavadi traja minimalno leto do dve. Nikakor pa na tržišču ne preživiš, če se ukvarjaš le z enim športom. V nasprotju s prepričanji mnogih Label pravzaprav največji del posla naredi pozimi z zimsko “city break” ponudbo za tuje goste v Sloveniji, temu primerno je tudi usmerjena večina našega dela.

Mtb počitnice so prišle na seznam predvsem zaradi Les2Alpes, kjer smo prvotno želeli izvajati freeski in snowboard počitnice poleti, prijavili pa so se samo bikerji! Takrat sem tudi sam začel uživati na kolesu in veliko MTB izletov in počitnic smo zastavili tudi zaradi mojega osebnega interesa, da bi šel še kam drugam na kolo. 
Tako sem tudi sam sebi po petih letih morda postal že malce dolgočasen s to Francijo (čeprav še vedno vsako poletje preživim tam minimalno 3 tedne in letos ne bo nič drugače) in sem si zadal, da slovenskim kolesarjem omogočim tudi trip v obljubljeni Whistler. Zaenkrat je zanimanja dovolj in bomo definitivno nadaljevali in hkrati raziskovali morebitne nove destinacije.

Načrti za prihodnost so odkrito rečeno kar razburljivi, v maju namreč doma pričakujemo naraščaj in se kot družina novembra selimo v New York, kjer je že v teku projekt vzspostavljanja poslovnega mostu med Label tukaj in v New Yorku. Razvijati želimo ponudbo aktivnih počitnic in potovanj v Slovenijo in regijo tu naokoli za ameriški trg. Ampak brez skrbi, slovenski del Labela trenutno sestavlja super ekipa, ki bo tudi v prihodnje skrbela, da bo vse obstoječe delo nemoteno potekalo naprej, medtem ko se bom sam osredotočil predvsem na razvoj ponudbe za ameriški trg. Tukaj se na žalost le od MTB počitnic za slovenske goste ne da preživeti, tako da je potrebno ves čas raziskovati in razvijati nove ideje.

Povezan si tudi z delom slovenske glasbene scene.  Ali glasbo poslušaš le za zabavo ali ti pomeni kaj več? Ali si kdaj igral kakšen inštrument?
Ja, glasba je pomemben del mene že dolgo in pomeni mi zelo veliko. Razlog je nedvomno tudi dejstvo, da sem že več kot desetletje ves čas v krogu glasbenikov, ki so me dodobra izobrazili v zelo petičnega obiskovalca klubov in koncertov. Tudi s tega vidika se zelo veselim selitve, glede na to, da je New York že od nekdaj center urbane glasbe po mojem okusu, kjer na voljo praktično vsak dan. Kot mulc sem sicer že nekaj brenkal, vendar bolj kot ne v prazno, trenutno pa sam sebi brenkam ukulele :).

Kot organizator obiskuješ tudi različne destinacije. Kam greš najraje?
Težko rečem, že s smučarskimi skoki sem namreč prepotoval dobršen del sveta. Potem sem veliko surfal in obiskal večino top destinacij za surfanje na valu in v zadnjih letih z bajk potovanji tudi kar nekaj. Med vsem tem se včasih vdam tudi ženi in obiščem kakšno bolj mestno destinacijo =) Če bi se že moral odločiti za eno ali dve, bi rekel Chamonix pozimi in Whistler poleti. Čeprav tudi Kauai na Hawaiih mi je ostal v posebnem spominu in se bom z veseljem še vrnil tja. 

mtb.si (standardna): tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Vsak je lahko popoln. Najraje imam pa, ko me last-minute pokliče specjalkar Mare ali pa Domen iz Kranjske in skočmo zarint v en hitr Golovec.  

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Recimo prejšnji torek na Voglu … svež powder, dobra družba in nobenega outsiderja. 

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Še bolj bi tarnal po powder dnevih in precej več časa sedel na obali in čakal na val.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Vsak do sedaj je bil najljubši, a se na nobenega nisem navezal. Trenutno čakam novega, tako da so vsi prejšnji že odpisani iz glave.

Tvoje prvo kolo?
V Tržiču smo itak vsi začeli na BMX-ih. Moj je bil Rogov, sive barve z rdečim sedežem in zaščitnimi penami. 

Tvoj vzornik?
Veliko jih je, ampak izpostavil bi fanta, ki me je v Whistlerju navdušil s svojimi kolesarskimi spretnostmi, predvsem pa ima osebnost na zelo visokem nivoju, Primož Tanko.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Težko rečem, ker na tem področju zares nisem strokovnjak!

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Ne prepiraj se z bedakom, ker te najprej spravi na svoj nivo, potem pa te premaga z izkušnjami!

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Na kolesu je bilo kar nekaj nesmiselnih, a na srečo nič resnega. Najhujše posledice sem imel po padcu pri skokih, ko sem se v Planici (ne na velikanki) znašel v zraku brez smučke na nogi, še vedno ne vem kaj točno je šlo narobe, zobje bodo pa do konca življenja umetni:)

Preberi še:
Na verigi: Denis in Lado Cindro
Na verigi – pravila in do sedaj izprašani

Naslovna fotografija izpod sprožilca Mareta Obida, ostali iz Boštjanovega osebnega arhiva

Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam