mtb poligon šumberk
Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
21. aprila 2022

Objekt, prepleten s progami in objekti, ki ga je zgradil Batt Crew, financirala pa Občina Domžale in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, so odprli minuli petek.

Otvoritve tu, otvoritve tam. Pumptracki, da jih ne moremo več prešteti, poti in parki, javno in zasebno (podjetniško), seveda tudi še kaj nelegalnega ali na pol legalnega. Daleč od tega, da bi v tej državi vse štimalo, ampak priznajmo si, da nam (gorskim) kolesarjem ni hudega. Imamo kam s kolesi.

Kar so prejšnji teden dobili domžalski gorski kolesarji, in vsi, ki imajo voljo, da se spravijo do griča Šumberk na obrobju Domžal, tik ob priključku na avtocesto, pa izstopa.

mtb poligon šumberk
Navzgor sta dve poti – direktna, na kateri zapečejo noge, in tale. Foto Monika Mele/Batt Crew

Novemu MTB poligonu Šumberk, ki so ga preko zime po naročilu občine Domžale postavili graditelji Batt Crew, domači kolesarji z lahkoto rečejo kar “park”. Res je mini trail center ali vsaj parkec, če hočete. Čeprav le z nekaj deset metri višinske razlike in tri parcele v širino. Pa tako prepleten z traili, ki vodijo navzgor in navzdol, ter z objekti za učenje teh in onih osnovnih MTB prvin, da ne veš, kam bi gledal in kaj bi najprej pofural.

Janez Bajda, prvi gradbenik Batta, lahko v nedogled govori o tem, kako si je zamislil posamezne sklope parka in kako jih je povezal v celoto. Višje ko greš, zahtevnejši so objekti!

Pa še o nečem zna povedati Janez – o tem, da ga ni gorskokolesarskega gradbenega projekta v Sloveniji, ki bi bil tako pokrit z dokumentacijo oziroma vsemi dovoljenji. S podporo občine, ki je pomagala odpirati vsa vrata. Če kdo snuje kaj podobnega, ga morda lahko celo kaj vpraša.

Najbolj zvesti uporabniki poligona bodo nemara mladi člani domačega društva Energija. Tu bodo varno trenirali in si privoščili tudi kakšno dirko. Tu naj bi videli tudi kratki kros serije SloXcup. Na bližnjih poteh je pred leti že bila dirka v krosu. Proge in objekti poligona pa bodo privabili tudi starejše kolesarje najrazličnejših tipov, ki bi se radi malo pozabavali, “zgonili” in izpilili kako veščino.

Poročilo z otvoritve na domzale.si

Naslovna fotografija Monika Mele/Batt Crew

Preberi še

Vabljeni na pumptrack v parku Lijak, predsednik Pahor je že bil

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam