mondraker grommy, e-poganjalec
Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
18. julija 2020

Prav si prebral naslov. Pri španskem proizvajalcu s sedežem v Alicanteju, znamki z 20-letno tradicijo, so nedavno predstavili 12 in 16-palčne poganjalce z e-motorji.

Veliki proizvajalci so že pred časom na kolesarski trg lansirali otroška e-kolesa, Mondraker je šel še korak dlje in se odločil za elektrifikacijo poganjalcev. Novost se imenuje Grommy. Gre za poganjalce z elektromotorjem, ki so primerni za asfaltno, makadamsko in še kakšno podlago.

mondraker grommy, e-poganjalec

Na kratko

Na poganjalcu je kar nekaj “standardnih” kolesarskih komponent: krmilo, opora, sedež in konec koncev tudi kolutna zavora. Vse to daje občutek, da se pelješ na kolesu za velike fante. Grommy je narejen iz aluminija 6061 in kljub vgrajenemu elektro motorju in bateriji tehta 7,5 pri 12-palčni in 8,5 kilograma pri 16-palčni izvedenki.

Za zaviranje pri obeh modelih skrbi mehanska kolutna zavora Tektro, za učinkovito vijuganje po podlagi pa pnevmatike znamke Vee, model Crown Gem. 12-palčni model je primeren za otroke starosti med 3 in 5 let, večji pa za tiste med 5 in 8.

mondraker grommy, e-poganjalec

Baterija in pogon

Brezkrtačni motor je razvit pri Mondrakerju, z maksimalno močjo 250W. Baterija postreže s 4Ah in 80Wh, ter jo je glede na kapaciteto mogoče napolniti v vsega 60 minutah. Za polnjenje baterije ni potrebno vzeti iz okvirja, ampak se lahko polni direktno na kolesu.

Upravljanje motorja je preko ročice grip shift in omogoča tri hitrosti: Balance (maksimalna hitrost 8,1 km/h), Fun (12,1 km/h) in Advanced, pri kateri poganjalec leti celo do 17,7 kilometrov na uro. Možen je tudi popoln izklop motrja in vožnja “na noge”.

Zabava z Grommyjem

Dodatne informacije najdeš na grommy.mondraker.com.

Cena? Po naših informacijah 750 za 12 in 800 evrov za 16-palčno izpeljanko.

Foto proizvajalec

Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam