Freestyle zaposli
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
21. junija 2016

Ekipa Adria Bike v treh tednih uredila težave z vodo in speljala marathon Plitvice skozi zahodna pobočja Ličke Plješivice.

Ko je ekipa Adria Bike pred tremi tedni prišla v Korenico, je bilo Koreničko polje pod vodo. Počasi so požiralniki prečrpali vodo na bosansko stran in polje je v trenutku prekrila metrska trava. Šele ko so našli kmeta z močnim traktorjem in dobro kosilnico, so se pokazale poti. Te so tekmovalce Husqvarna Adria Bike maratona Plitvice 2016 popeljale čez zahodna pobočja Ličke Plješivice.

Geografija in statistika

Koliko vas v resnici ve, kje je Korenica? Tista, ki leži v narodnem parku Plitvička jezera. Daleč od Zagreba ali Zadra, še najbližji ji je bosanski Bihać.

Čeprav vremenska napoved ni bila najboljša, se je v nedeljo tam zbralo neverjetnih 774 gorskih kolesarjev. Pomerili so se na treh razdaljah maratona Plitvice. Trasa res ne navduši gorskokolesarskih sladokuscev, saj poteka večinoma po makadamskih poteh. A taka je pač usoda tekme, ki poteka v osrčju narodnega parka.

Dodatki, ki štejejo

Vseeno so organizatorji poskrbeli za nekaj zanimivih dodatkov. Na prvem resnem vzponu so prek aplikacije Strava merili čas na odseku Giant uphill. Še bolj zanimiv je bil Husqvarna trail tik pred ciljem. Tudi tu je Strava poiskala najhitrejšega, spust pa je zadovoljil še tako zahtevne spustaške sladokusce. No, za mnoge je bil pretežak in so ga opravili peš. Na daljših razdaljah sta še dva lepa gozdna odseka poživila dolge makadamske vzpone in spuste. Okrepčevalnic je bilo dovolj in bile so dobro založene. Nagrade so bile odlične. Od plačanih računov za elektriko v kategoriji e-bike, do toliko piva, kolikor sta tehtala kolesar in njegovo kolo v kategoriji 101+ kilogramov. Najboljši v “resnih” kategorijah so si prigarali štartnino in nastanitev na letošnjem svetovnem gorskokolesarskem prvenstvu v Saalbach Hinterglemmu. Največja nagrada za tekmovalce in organizatorje pa je bilo vreme. To je zdržalo vse do konca prireditve.

{loadposition inside}

Pred in po

Adria Bike niso pripravili le maratona ampak dvodnevni gorskokolesarski festival. Že v soboto so pripravili vodene ture po okolici, na trgu pred občino pa so številni razstavljalci pokazali vse, kar potrebujemo gorski kolesarji. Zvečer so vse obiskovalce postregli s pečenim jagenjčkom in odličnim pecivom, pa še kakšno pivo se je dalo dobiti in seveda kupiti. Dva akustična kitarista sta zažigala z odličnimi izvedbami svetovnih in jugo rock hitov. O, kako dolgo že nisem slišal Zabranjenega pušenja!

Ekipa Adria Bike postaja vodilni organizator gorskokolesarskih prireditev v regiji. Enkratna etapna dirka štirih otokov, plitvički maraton, ženski kamp, turistična dejavnost in nove prireditve, ki jih še napovedujejo, postavljajo Adria Bike na vodilno mesto organizatorja gorskokolesarskih dogodkov v regiji. Kdor se je udeležil vsaj enega od njih, je bil zagotovo navdušen.

Dirkači

Absolutni zmagovalec epske 68 km dolge trase s 1.350 metri vzponov je Đani Simčič. Na isti razdalji smo slovenske upokojence odlično zastopali Denis Dodič z drugim, Jani Grilc s tretjim in Matej Hartman s četrtim mestom. Na najkrajšo traso nam je pobegnil Sašo Čosić in jo končal na tretjem mestu. Slovenska dekleta je s tretjim mestom na srednji razdalji proslavila Teja Plantak. Vse rezultate si lahko ogledaš na uradni strani maratona Plitvice.

Naslovna fotografija: Vse za šov, je rekel Mah, se zapeljal čez lužo in namočil fotografinjo Dunjo Dopsaj. Fotografije v galeriji Matej Hartman.

Preberi še:

Še dober teden do maratona Plitvice
Bliža se: Adria Bike Maraton Plitvice

Energija bikes
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
Sledite nam