Unior Bicycle Mechanics
Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
21. decembra 2020

Slava zreškega Uniorja je v prvi vrsti seveda povezana z ročnim orodjem, med bolj zanimivimi “izdelki” iz njihove ponudbe pa je tudi strokovni priročnik Bicycle Mechanics. Ta vam v dveh delih razkriva praktično celotno znanje zares dobrega mehanika.

Priročnik Bicycle Mechanics je nastal v sodelovanju Uniorja in kanadske avtorice Denise Belzil, ki v kolesarstvu deluje že skoraj 30 let in velja za enega izmed stebrov servisiranja koles v Severni Ameriki. V 90-ih je ustanovila Techno Cycle, prvo šolo za kolesarske serviserje v Montrealu, nato pa za poklic izučila nešteto mehanikov. Če furate kolo s poreklom iz dežele javorjevega sirupa, potem je velika verjetnost, da ga je sestavil mehanik, ki je v svojem izobraževanju naletel na Denise.

Priročnik je zasnovan izredno praktično, s poglobljenimi in natančnimi navodili, podkrepljenimi s številnimi fotografijami in prikazom uporabe orodja. Priročnik je tako idealen vir znanja za vsakega domačega in profesionalnega mehanika. Natisnjen je na obstojnem papirju ter vezan v spiralo, tako je namenjen uporabi v delavnici, in nekaj malega umazanije mu ne bo nič škodilo.

V prvem delu se boste na 274 straneh spoznali z vsem okoli pest in obročnikov, gonilne osi in krmilnih ležajev. Drugi del pokriva vse v povezavi s pogonskim in zavornim sistemom, in sicer na kar 318 straneh. Znotraj posameznih poglavij boste našli specifična navodila za sisteme Shimano, Campagnolo in SRAM. Posebne pozornosti so deležne tudi tehnologije Di2, EPS in ETAP. Poglavja z zavorami pokrivajo vse popularne tipe zavor.

Priročnik Unior Bicycle Mechanics je v angleškem in francoskem jeziku na voljo pri Factory Store.

Unior Factory

Preberi še

Unior, najmočnejša slovenska znamka v kolesarskem svetu

Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam