Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. februarja 2013

Pet let po smrti kolesarskega tehničnega guruja je njegova spletna stran, vir znanja za vse ljubitelje razstavljanja in sestavljanja koles, še vedno aktualna.

Če si že kdaj guglal za informacijami o takšnih ali drugačnih tehničnih rešitvah, povezanih s kolesom, pa naj gre za različne standarde navojev ali razmerja prenosov, obstaja velika možnost, da se je pri vrhu zadetkov pojavila stran sheldonbrown.com.

Sheldon Brown, mož, ki je umrl pred natanko petimi leti, 4. februarja 2008, je odlično poznal vse skrivnosti kolesarskih tehnologij svojega in prejšnjih časov. Z drugimi ljubitelji kolesarstva jih je delil preko svoje tehnično zelo preproste spletne strani, povezane s stranjo kolesarske trgovine Harris Cyclery v Massachusetsu v ZDA, kjer je delal.

Stran vsebuje kataloge, slovarje, razlage, članke, servisne nasvete, povezave … vse, kar je povezanega s kolesarskimi sestavnimi deli. Zdi se, da nikdar ne odkriješ vseh kotičkov strani!

Stran vzdržujeta in osvežujeta njegova prijatelja John Allen in Harriet Fell, ki sta postavila tudi blog in facebook stran. Čeprav morda (tudi zaradi nerodne strukture) sheldonbrown.com ni ultimativni vir informacij o najnovejših menjalnikih in optimizaciji sodobnega vzmetenja, pa za vsakega kolesarja pride dan, ko je hvaležen Sheldonu za rešitev iz kakšne zagate.

Hvala Sheldon!

sheldonbrown.com
facebook.com/sheldonbrowncom

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam