30. marca 2018

Na nedavno končani etapni gorskokolesarski dirki ABSA Cape Epic sem preizkusil izdelke italijanskega proizvajalca športne prehrane.

Namedsport je italijanska blagovna znamka športne prehrane, ustanovljena leta 1988. Named je akronim, skovan iz izraza “Natural Medicine“. Podjetje izdeluje prehranske dodatke in športno prehrano iz naravnih sestavin in primerno vsem, ki trpijo za katero koli alergijo. Namedsport je tudi uradni pokrovitelj več dirk svetovnega pokala v kolesarstvu, med drugim tudi ikone “Strade Bianche“. Njihov moto je “Stay Trained!” – ostanite trenirani in z njihovimi prehranskimi dopolnili in dodatki boste temu bliže.

Izdelki Namedsport so namenjeni predvsem vzdržljivostnim in ekipnim športnikom ter vsestranskim športnikom, ki si želijo nadpovprečne rezultate. Njihove izdelke, poleg ostalih, uporabljajo kolesarske Pro Tour ekipe: Bahrain Merida Pro Cycling, Trek-Segarfredo, Astana Pro Team in UAE Abu Dhabi.

Preizkusil sem nekaj njihovih najbolj popularnih izdelkov in bil prijetno presenečen. Seveda so v vrhu prehranskih dopolnil za športnike po hranljivosti in sestavi, seveda na naravni bazi, so pa tudi zelo okusni in prijetni za uporabo.

HydraFit

Izotonični napitek v prahu, razvit za kar najboljšo hidracijo med najtežjimi športnimi napori, ter namenjen nadomeščanju porabljenih snovi med naporom. Obogaten z magnezijem in kalijem, ki skrbita za kar najboljšo mišično funkcijo, ter omogočata čim boljšo regeneracijo. Dodanih je tudi 9 vitaminov, mineralov in maltodextrin. Njegove lastnosti so odlične tako sestavine kot tudi okus. Že leta uporabljam različne izotonične napitke in za vnos mineralov med in po vadbi je ta dodatek res zelo dober. Povečana vsebnost soli je še posebej pomembna pri veteranski kategoriji, saj nasprotno splošnemu prepričanju z leti potrebujemo več tekočine in ne manj. Prav razne soli pomagajo ohranjati hidracijo v optimalnem razmerju. 

Energy Fruit Jelly

Energijski gel v obliki želatine, podobne konsistence kot marmelada. Izdelan je na osnovi pravega sadja, obogaten z magnezijem in kalijem, idealen pred in med vadbo. Okus sadja (breskev, pomaranče in limone) je pravo presenečenje in osvežitev, proti okusom običajnih gelov. In ko odprete embalažo ni nikakršnega stiskanja vrečke, ker je kot večji žele bombon, ki vam napolni usta in ga žvečite in pojeste. Brez občutka požiranja šampona in nujnega požirka tekočine po njem. Bogat je z mineralnimi solmi in ogljikovimi hidrati in zagotavlja postopno in stalno energijo. Do sedaj najboljši način uporabe gela, kar sem ga kdaj preizkusil.

Sport Gel Hydration

Energijski gel s štirimi vrstami ogljikovih hidratov. Temelji na enostavnih in kompleksnih ogljikovih hidratih z dodatkom D-riboze in palatinoseR ™, ki zagotavljajo stalno energijo. Uporabljamo ga pred in med vadbo in je brez maščob. Na voljo je v štirih osvežilnih okusih. Embalaža je tanka, udobna in trpežna. Lahko jo zlahka zložite, da jo shranite v žepe. Opremljen je s kratko slamico, ki omogoča udobno pitje med vožnjo, brez da bi se vam pri stiskanju gel prilepil na prste. Poleg tega jih ni potrebno splakniti s tekočino (kot se to pogosto zgodi z gostejšimi geli).

Snack Protein Bit Coconut Dream

Slasten prigrizek s 30 % beljakovin v praktični vrečki, ki vsebuje 10 koščkov (pakiranih posamezno) z okusom kokosa in oblitih s temno čokolado. Z mehkim in okusnim polnilom, izdelanim z mlečnimi in jajčnimi beljakovinami, ki zagotavljajo 30 % beljakovin in nizko vsebnost sladkorja in maščob. Zelo primerni za potešitev lakote (bonk), pred ali po telesni aktivnosti. Predstavljajte si konsistenco marcipana v Mozartovi kroglici, ki ni sladkarija ampak proteinska bombica.

Te izdelke sem preizkusil na Cape Epicu in odlično so se obnesli. Nikakršnih težav z želodcem in ob pravilni uporabi tudi energije ni manjkalo. Proteinske “mozart kroglice” pa so reševale čas med kosilom in večerjo, ko se je lakota v osmih dneh neusmiljeno oglašala.

Zastopnik za slovenijo je Gaps d.o.o.. Več informacij o izdelkih najdete na namedsport.com.

Naslovna fotografija je nastala po eni izmed etap na Cape Epicu

Sledite nam