Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
14. avgusta 2016

Specova enduro mašina je videti podobno, a ima osveženo geometrijo, nekaj drugih novosti in pri 29-palčni verziji sprejme tudi standard 650b plus.

Šššššš, neko novo kolo vam pokažemo 14. avgusta, so bili skrivnostni pri Specializedu. Domišljija je v glavah sproducirala neko znanstveno fantastiko. Potem so prišle fotografije novega … Endura. Videti je bil tako kot stari. X-Wing pač. No, v resnici je novosti kar nekaj.

Specialized Enduro 2017

Enduro 2017 ima nižji gonilni ležaj, bolj položen kot krmilne cevi in ene najkrajših verižnih cevi. Ta kombinacija daje kolesu izredno okretnost. V kombinaciji s podaljšanim hodom vzmetenja je na enoslednicah prava pošast.

Poleg bolj položnega kota vilic k vodljivosti pripomore še nižji gonilni ležaj in omenjene kratke verižne cevi, ki so prilagojene za različne velikosti obročnikov.

Enduro je namreč prijatelj z vsemi velikostmi obročnikov. Ena izvedba okvirja je namenjena uporabi s kolesi 650b in druga za 29-palčna in 6fattie. Verzija s 650b ima 170 mm hoda spredaj in zadaj, 29/6fattie pa 160 mm spredaj in 5 mm več zadaj.

Vzmetenje Öhlins se je izkazalo že na spustaškem kolesu Demo in izkušnje so uporabili za sočasni razvoj Endura in blažilca STX22. Sistem z nizko histerezo zagotavlja edinstven nadzor in doslednost.


S Stumpjumperja prihaja skrivanje orodja v okvir: SWAT (storage, water, air and tools). Orodje je skrito pod nosilcem bidona, orodje za verigo v krmilni cevi in za dodatno shrambo še vratca SWAT vratca v okvirju pod nosilcem bidona.

Notranja napeljava je samoumevna, zdaj je speljana na novo, nad gonilnim ležajem.

Vsi ležaji vrtišč so zdaj enake velikosti, veliki, kar pomeni manjšo obrabo in lažje vzdrževanje, pa tudi trdnost. Gonilni ležaj je po novem navojni – manj škripanja in daljša življenjska doba.

Prednji menjalnik? “1x design” pomeni, da je tu pozabljen.

Kmalu na voljo in tudi na testu, računamo!

Ob tem je Specialized pokazal tudi nove čevlje in oblačila, ki slišijo h kolesu Enduro, ter nove barve čelade Ambush Comp.

Več zaenkrat na ameriški strani, kmalu tudi na www.specialized.com/si

Vse fotografije Sterling Lorence

Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam