17. marca 2019

12. sezona Zimske lige Istre in Kvarnerja se je zaključila pri Reki v gosteh pri BK Grobnik. Na vrhu pa JUre Belak pred Boštjanom Hribovškom in mladincem Lovrom Matekom. Končne razvrstitve sledijo.

Z dirko XC Stazine v organizaciji BK Grobnik se je pri Reki zaključila dvanajsta sezona Zimske lige Istre in Kvarnerja.

Osmo in zadnjo dirko na razgibanem krogu, pravem krosu, skupaj z XC Kočevje netipičnem za zimsko ligo, je dobil Jure Belak (Calcit bike team) pred klubskim kolegom Boštjanom Hribovškom. Oba ne sodita med redne udeležence ZLIK, kot tudi ne tretjeuvrščeni mladinec Lovro Matek (BK Zadar). Belak je zmago slavil s 5-sekundnim naskokom, tekmeca za drugo mesto pa sta se usekala tako rekoč v fotofinišu. Če bi ga ZLIK imela, tako je morala zadostovati kamera.

Sledila sta dva člana novomeškega JB Teama: Rok Golob na 4. in Gregor Sikošek na 5. mestu

V osrednji dirki je nastopilo 64 kolesarjev iz treh držav, v dirki mlajših od 15 let še dvanajsterica, med najmlajšimi pa sedemnajsterica.

Kategorije

Belak, Hribovšek in Golob so si razdelili stopničke v najhitrejši kategoriji 30-39-letnikov. V mlajši kategoriji od 19 do 29 let je zmagal Alen Tomašev (BK Crikvenica) pred Rokom Pajkom (JB Team Novo mesto) in Diegom Žužićem (BK Poreč), med mladinci (17-18 let) Matek in med mlajšimi mladinci Sebastian Živković (BK Grobnik). V kategoriji 40-49 je zmagal Aleš Rijavec (Energijateam.com) pred Mauro Brunijem (XC Team Trieste) in Hrvatom Robertom Vukmirom, med 50-letniki in starejšimi pa Giancarlo Milocco (GS Azzida).

Najhitrejša ženska je bila domača mladinka Antonela Juretić (BK Grobnik), med članicami pa b (BK Novigrad).

Med mlajšimi od 15 let je zmagal Gal Starman (Calcit), med mlajšimi od 13 let pa Neo Ivanović (Grobnik). V otroški dirki so zmage pobrali Lenart Dejak (Energijateam) med dečki do 11 let, Matea Šenkinc (BBK Team Rodeo) med deklicami do 11 let, Urban Lampe (MBK SportR.si) med dečki do 9 let in Ožbej Lampe (MBK SportR.si) med dečki do 7 let.

Skupni zmagovalci Giant MTB ZLIK 2018/2019

Uradne končne razvrstitve lige še niso objavljene, so pa najboljšim v kategorijah, kot je navada, že podelili priznanja. Mi lestvice objavimo, ko pridejo na dan in jih zaenkrat napovedujemo z naslovno fotografijo. Ob objavi pa tudi to, zakaj ima Janez Dejak (na zgornji fotografiji) dva pokala.

Vrstni redi

absolutna razvrstitev
po kategorijah
s časi krogov

Fotografiji Chip Timing

Sledite nam