Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
22. novembra 2018

Za kros, maraton in etapne dirke. 270 gramov udobja, trdnosti in trpežnosti, podprti s tehnologijami Body Geometry, Dyneema® in SlipNot. 

Nov model čevlja Specialized zajema vse glavne lastnosti, ki jih mora imeti sodoben čevelj za kros, maraton in etapne dirke. Lahkotnost, togost, udobje in trpežnost.

FACT in BOA

Čevlji Specialized S-Works Recon imajo zelo lahek in zelo tog karbonski podplat FACT (indeks togosti 13,0), ki omogoča maksimalen prenos moči. Gumijasta opora na peti in prstih pa omogoča oprijem, ko je kolo potrebno nositi na rami. Zapiralni sistem BOA S3-Snap omogoča mikro nastavitev in s tem nastavitev prileganja čevlja tudi med vožnjo.

Prstni del je ojačan, da prenese udarce in omogoča, da hodiš ne da bi podrsal ali strgal čevlje. Peta PadLock stabilizira nogo med poganjanjem ter povečuje udobje in prenos moči.

Dynemaa

S-Works Recon so oblikovani za udobje glede na profil stopala, podobno supergam, vendar brez izgube moči. Izdelani so namreč iz materiala Dyneema®, ki je neverjetno odporen, lahek in ga je možno lepo oblikovati. Ta je vpet med plasti raztegljivega mrežastega materiala in TPU za popolno prileganje in udobje. Drugače je Dyneema izjemno odporen material, ki ga uporabljajo v pomorstvu, lokostrelstvu, pri izdelavi neprebojnih jopičev ter ima še mnogo drugih možnosti uporabe.

Body Geometry in SlipNot

Oblikovanje čevlja je seveda narejeno s pomočjo Specialized Body Geometry. Čevlji so ergonomsko zasnovani in preizkušeni tako, da povečajo moč in učinkovitost ter zmanjšajo tveganje za poškodbe. Navojni vložki za čepe so izdelani iz titanove zlitine, medtem ko nedrseč gumijast podplat SlipNot ponuja odličen oprijem, ko je potrebno sestopiti s kolesa.

Številke

Čevelj S-Works Recon tehta približno 270 gramov (velikost 42), par pa stane 349,99 €.

Na voljo so v dveh barvah, črni ali rdeči. Pri črnih se številke začnejo z 39 in gredo do 47 (tudi polovične velikosti od številke 42,5 do 44,5), rdeči pa se začnejo pri številki 37 in gredo prav tako do 47, z enakimi polovičnimi številkami.

Več na specialized.com

Foto proizvajalec

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam