Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
17. maja 2014

Černilogarjeva v razvrstitvenem nastopu prepričljivo, tesen boj pri moških dobil Trummer, Pandur 4, Otoničar in Berginc najhitrejša mladinca.

Po nočnem in jutranjem dežju se je med razvrstitvenim nastopom prve letošnje dirke evropskega pokala v spustu na Mariborskem Pohorju proga počasi sušila. V takšnih razmerah Zarja Černilogar (Blackthorn Gt), lani tu zmagovalka finala, ni imela prave konkurence. Za 10 sekund je ugnala drugouvrščeno Čehinjo Jano Bartovo, tretjeuvrščena Nemka Harriet Ruecknagel je zaostala že za 24 sekund. Druga Slovenka Špela Horvat (Energijateam.com) je bila z dvema padcema 14.

Pri članih je nastop dokončalo 274 tekmovalcev. Najhitrejši je bil zmagovalec prejšnjega tedna v slovenskem pokalu, Avstrijec David Trummer pred rojakom Markusom Pekollom in poljskim prvakom Slawomirjem Lukašikom. Žiga Pandur (Unior Tools Team) je bil 4 (+2,8), v prvi trideseterici sta od Slovencev še Jan Cimperman (MTB Trbovlje) na 19. (+10,1) in Tilen Leban (Blackthorn GT) na 27. mestu (+13,9). Nal Otoničar (Unior Tools Team) in Luka Berginc (Blackthorn GT) sta na 35. in 39. mestu najhitrejša mladinca nastopa.

Z grškim glavnim sodnikom ni šale, Miran Vauh ni smel na štart, ker je med uradnim treningom opravil le en nastop (obvezna sta dva, Miri je v prvem padel in naredil nekaj škode na kolesu). Reševalci so imeli nekaj dela, na seznamu poškodovanih se je znašel Jure Cindro z zlomljeno ključnico.

“Proga se je popoldan sušila in bila za nastop na glavni liniji že kar dobro suha, okoli pa mastna,” je povedal Pandur. “Z lahkoto si podcenil zahtevnost razmer in pripeljal na drsečo podlago, naredilo se je tudi veliko lukenj. Zgoraj sem opravil solidno z majhnimi napakami, spodaj pa sem naredil nekaj večjih. Jutri poskusim z manj napakami, ciljam med prve tri in če odpeljem, kot znam, sem lahko tam.”

Zarja pa: “Malo sem še spoznavala progo, v primerjavi s treningom je bila proga kar spremenjena. Za jutri imam rezervo in upam, da jo bom izkoristila. Upam, da bo deževalo ali pa se posušilo, da ne bo lepljivega blata.”

Finale v nedeljo od 12:30 dalje! Vstopnine ni 😉

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji Nal Otoničar, najhitrejši mladinec danes, vse foto Vanja Kodermac.


Vrstni red razvrstitvenega nastopa, iXS Eu DH Maribor 2014

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam